Srpske juniorke osme na Svetskom prvenstvu

Share this post on:

Ženska juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Netanji. Selekcija Dragane Ivković je u poslednjem meču na turniru izgubila posle peteraca od domaćeg Izraela rezultatom 14:13 (4:3, 3:3, 0:3, 3:1, 4:3), a u tom susretu mladim igračicama je nedostajalo sreće, pošto su 105 sekundi pre kraja vodile 10:8, a na kraju su poražene posle peteraca.

U grupnoj fazi selekcija igračica rođenih 2001. godine i kasnije poražena je od Izraela 14:9, da bi potom pobedila Peru 17:6 i Argentinu 15:7. Na taj način je izboren plasman u osminu finala, gde su srpske igračice bile sigurne i protiv Brazila rezultatom 11:7.

Protivnik u četvrtfinalu je bila Grčka, koja je bila mnogo bolja i slavila je sa 18:5, dok je u prvoj utakmici za plasman od 5. do 8. mesta Holandija bila bolja sa 14:4.

Srbiju su na Svetskom prvenstvu predstavljale: Nikolina Travar (Vojvodina), Miljana Dimitrijević (Crvena zvezda), Hristina Ilić (Crvena zvezda), Lolita Avdić (Vojvodina), Tatjana Teodorović (Crvena zvezda), Andrea Gašić (Crvena zvezda), Ana Milićević (Partizan), Jelena Šarac (Crvena zvezda), Janja Kaplarević (Vojvodina), Tijana Rončević (SAD), Iva Lujić (Crvena zvezda), Jana Lujić (Crvena zvezda) i Tijana Lukić (Crvena zvezda).

U stručnom štabu su bili Dragana Ivković, treneri Ivana Ćorović i Marko Janković, fizioterapeut Dragana Ivković i tim lider Novica Todosijević.