Selektor Stevanović odredio sastav za EP u Hrvatskoj; nova oprema za reprezentacije

Share this post on:

Seniorske reprezentacije Srbije privode kraju pripreme za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj (muškarci, 4 – 16. januar) i Holandiji (žene, 5 – 13. januar).

Muški tim Srbije je danas pre podne odigrao dve trening utakmice sa Hrvatskom na bazenu “25.maj Milan Gale Muškatirović-25.maj”. U prvoj, otvorenoj za publiku, ostvario je pobedu od 13:8 (2:0, 3:0,6:4, 2:4). Posle večernjeg treninga selektor Uroš Stevanović odredio je spisak od 15 igrača koji će putovati na EP.

„Veoma sam zadovoljan učinenim na pripremama. Na žalost ni protiv Hrvatske  na sparingu nismo bili kompletni (Dušan Mandić je prehlađen – Ur.). Što se rezultata na Evropskom prvenstvu tiče, očekivanja su uvek najveća, kazao je selektor Uroš Stevanović.

Stevanović sa asistentom Stefanom Ćirićem Foto: Slobodan Sandić

Srbija će u prvoj fazi igrati u grupi C Druge divizije na bazenu Mladosti u Zagrebu. Rivali će joj biti Nemačka, Izrael i Malta. Pobednik i drugoplasirani prolaze u osminu finala, gde će se „ukrštati“ sa timovima iz Prve divizije (trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Francuska i Crna Gora).

Prvi fokus je osmina finala i sada smo na to koncentrisani. Osmina finala je prva eliminaciona utakmica. Sigurno po značaju i po kvalitetu biće kao da je četvrtfinalna ili polufinalna. Idemo od utakmice do utakmice.- rekao je Uroš Stevanović.

SASTAV ZA EP: Dva debitanta

Selektor Stevanović je večeras odredio sastav za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj

Srbiju će predstavljati –

Golmani: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea),

Igrači u polju: Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Debitanti na velikom takmičenju su Radoslav Filipović golman Oradee i Petar Jakšić bek Partizana .

U poređenju na sastav koji je osvojio četvrto mesto na SP u Fukuoki sada su u timu povratnici: Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico.

Đorđe Vučinić nije bio u konkurenciji za sastav, zbog povrede.

Stevanović je odlučio da na spisku od 15 igrača ima tri centra (Lazić, Ubović, Vico).

Posle trening utakmice održana je konferencija za medije na kojoj je VSS potpisao tehničko sponzorstvo sa kompanijom “Sport Time Balkans”, ekskluzivnim zastupnikom brenda “Nike” za Srbiju. Naše selekcije će nositi majice, treninge i ostalu dodatnu opremu ovog proizvođača.

Mirjana Jokić, direktor kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnog distributera „Nike“ za Srbiju, i Viktor Jelenić, predsednik VSS, su otkrili da je dogovorena trogodišnja saradnja.

O saradnji sa novim sponzorom govorili su i Stevanović i Dragana Ivković, selektor ženske reprezentacije. Oboje su istakli su da su zahvalni što je poznata kompanija postala deo srpske vaterpolo porodice.

Stevanovićeva koleginica sa klupe ženske reprezentacije Srbije, Dragana Ivković rekla je da ponosna što vaterpolo ima novog sponzora koji će biti inspiracija svim vaterpolistkinjama da daju svoj maksimum na predstojećim takmičenjima, najavivši Evropsko prvenstvo za dame u Ajndhovenu, od 5. januara, na kojem će Srbija biti u grupi sa Turskom, Rumunijom i Češkom.

Imali smo najkvalitetnije pripreme do sada. Sparingovali smo sa Hrvatskom u Beogradu, Holandijom u Zistu, učestvovali na turniru u Mađarskoj. Novi sistem takmičenja nam U početku imamo egal utakmice. Nadam se plasmanu u osminu finala i posle ćemo da vidimo koliko vredimo sa jačim sastavima.

Dragana Ivković će odluku o 15 igračica koje će predstavljati Srbiju u Ajndhovenu doneti sledeće sedmice.

Novinari na konferencije za medije su imali priliku da vide ne samo novu opremu već i redizajniran grb Vaterpolo saveza Srbije.