Određen sastav Srbije za Svetsko prvenstvo do 16 godina

Share this post on:

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Nemanja Ličanin odredio je sastav koji će nas predstavljati na Svetskom prvenstvu za igrače do 16 godina, koje će od  koje će od 18. juna do 24. juna biti održano na Malti.

U sastavu su: Mihailo Gošić (Sava), Luka Muksimović (Vojvodina), Luka Urošević (Sava), Luka Drobnjaković (Vojvodina), Uroš Rahpejma (Banjica), Strahinja Arsenović (Sava), Luka Anđelić (Banjica), Nikola Pavlović (Sava), Viktor Vasić (Sava), Luka Vojinović (Sava), Vuk Vasiljević (Banjica), Andrej Mičić (Sava), Strahinja Nešković (Banjica), Miroslav Jakovljević – Jugović (Sava), Uroš Munćan (Novi Beograd).

U stručnom timu su: Nemanja Ličanin savezni trener, Đorđe Popović i Dejan Božić treneri, Miodrag Nastić doktor, Goran Čanković tim lider. Sudijsku organizaciju Srbije predstavlja Rastko Prlić.

Tradicija je da uvek idemo na najviši plasman. Na turniru će biti sedam reprezentacija od kojih svaka svaku može da pobedi. Naš veliki ispit bi trebalo da bude duel sa Mađarima, evropskim prvacima u četvrtfinalu, kazao je Ličanin.

Srbija je u „A“ grupi Kinom, Peruom i Kolumbijom. Prvoplasirani i drugoplasirani prolaze u osminu finala, gde se ukrštaju sa ekipama iz Grupe D (SAD, Novi Zeland, Izrael, Holandija).

Sastavi grupa

Grupa ASrbija, Kina, Peru, Kolumbija

Grupa B: Španija, Bugarska, Češka, Zimbabve

Grupa C: Mađarska, Singapur, Nemačka, Poljska

Grupa D: SAD, Novi Zeland, Izrael, Holandija

Grupa E: Italija, Gruzija, Meksiko, Francuska.

Grupa F: Crna Gora, Slovenija, Južna Afrika, Egipat

Grupa G: Hrvatska, Kanada, Turska, Australija

Grupa H: Grčka, Malta, Kazahstan, Rumunija.

Parovi osmine finala: A1 – D2, A2 – D1 B2 – C1, B1 – C2, E1 – H2, F2 – G1, E1 – G2, E2 – H1.

Utakmice će se igrati u dva bazena, u gradovima Bormla i Gzira, oba nekoliko kilometara udaljenim od prestonice Valete.U nacionalnom sportskom centru u Gziri nedavno je održan Fajnal for Lige šampiona.

Kao i na Prvom kadetskom SP, održanom 2022, primenjivaće se posebna pravila. Dimenzije igrališta su 25×20 metara. Većim delom šampionata četvrtina će trajati šest minuta. Samo će mečevi za plasman od prvog do osmog mesta (od četvrtfinala do kraja) trajati 32 minuta (četiri puta osam).