Zvezda, Partizan, Valis i Šabac u drugoj rundi kvalifikacija za Kup Evrope, tri srpska trenera u plej-of rundi Lige šampiona

Share this post on:

Vaterpolisti Crvene zvezde, Partizana i Valisa plasirali su se u drugu fazu Kupa Evrope, a u tom takmičenju će im se pridružiti i Šabac, koji nije uspeo da se plasira u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Više sreće u tom takmičenju imali su vaterpolisti francuskog Noazi La Seka, koje vodi Stefan Ćirić, odnosno mađarski Vašaš, čiji je trener Slobodan Nikić, kao i Vuljagmeni Vladimira Vujasinovića, pa će tri srpska trenera učestvovati u plej-of rundi.

Šapčani su bili u teškoj grupi, čiji je domaćin bio Split. U prvom kolu je mađarski Vašaš, tim Slobodana Nikić, savladao Šapčane sa 13:4 Potom je od ekipe Nemanje Ličanina bolja bila i italijanska Savona 10:8. Jedini trijumf Šapčani su ostvarili protiv Steaue od 17:10, ali je na kraju splitski Jadran sa 14:13 savladao Šabac i prošao u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Što se tiče kvalifikacija za Kup Evrope, Crvena zvezda je u Barseloni sa maksimalnih pet pobeda prošla dalje. Ekipa Dejana Savića je redom pobeđivala Trst 11:8, BVSC 8:7, Mediterani 13:3, Apolon 10:8 i Košice 24:4.

Partizan je u Sirakuzi ostvario tri pobede, uz poraz od domaće Ortiđe rezultatom 14:7. Igrači Miloša Korolije su sa druge strane bili bolji od Solnoka 10:8, francuskog PAN-a 20:11 i grčkog Idraikosa 14:12, pa su sa drugog mesta prošli u drugu rundu kvalifikacija.

Valis je kao četvrtoplasirani tim grupe C prošao dalje i tako napravio veliki uspeh. Valjevci, koje vodi Miloš Saković, su bili bolji od Terase 11:10 i Triglava 8:6, dok su poraze pretrpeli od vodeće tri ekipe, Strazbura, Honveda i Telimara.