Zvezda, Partizan i Šabac u osmini finala Kupa Evrope

Share this post on:

Vaterpolisti Crvene zvezde, Partizana i Šapca plasirali su se u osminu finala Kupa Evrope, zajedno sa ekipama Honveda, Primorca, Turkoana, Baraselonete, Savone, Trsta, Solnoka, Ortiđe i Steaue.

Crvena zvezda je plasman među 16 najboljih u ovom takmičenju ostvarila u subotu posle druge pobede na turniru u Solnoku. Crveno-beli su pobedili najpre Monpelje 12:7, a potom i Žaibas 9:4. Ekipa Dejana Savića poražena je u poslednjem kolu od domaćina 10:6, ali je Zvezda zauzela drugo mesto u grupi.

Partizan je u Strazburu u odlučujućem meču savladao domaćina sa 12:9, pa je, zahvaljujući toj pobedi i trijumfu nad ZV DE Zanom (17:11) u drugom kolu prošao dalje, a nije ga koštao poraz od Savone rezultatom 14:11.

Šabac je odigrao briljantno na turniru čiji je bio domaćin. Ekipa Nemanje Ličanina je ostvarila četiri velike pobede, pošto je savladala najpre Solaris 16:6, a potom i Trst 10:9, PAN 11:5 i Jadran iz Herceg Novog 9:5.

Valis koji predvodi Miloš Saković nije uspeo da prođe dalje, pošto je imao jednu pobedu i tri poraza na turniru u Bukureštu.