Zvezda i Novi Beograd na korak od finala Prvenstva Srbije

Share this post on:

Crvena zvezda i Novi Beograd su na korak od finala plej-ofa Prvenstva Srbije. U prvom meču polufinala Zvezda je pobedila Radnički 12:7, dok je Novi Beograd bio bolji od Šapca 14:6.

Partizan i Valis Vega su slavili u prvim susretima polufinala za plasman od 5. do 8. mesta.

Zvezda je u derbiju polufinala dočekala Radnički. Crveno-beli su do trijumfa došli i lakše od očekivanja. Posle prve četvrtine bilo je 2:1, ali onda je Zvezda počela da dominira i pred četvrtu četvrtinu stekla osam golova prednosti (11:3), Radnički se kasno probudio. Draško Gogov je trijumfu Zvezde doprineo sa tri gola, a po dva su dodali Vukićević, Marković i Bursać. Marko Janković je postigao tri, a Cvetanov dva pogotka za Radnički.

U duelu na bazenu “11.april”,Šapčani su nešto jači otpor pružali do polovine druge četvrtine. Usledila je serija od pet uzastopnih golova beogradske ekipe trenera za vođstvo od 10:4, pa je već krajem treće deonice pitanje pobednika bilo rešeno. Najefikasniji u redovima Novobeograđana bio je Miloš Ćuk sa četiri gola, dok se tri puta u listu strelaca upisao Alvaro Granados. Kod gostiju istakli su se Nebojša Toholj i Filip Novaković sa po dva pogotka.

Partizan je lako izašao na kraj sa Proleterom u prvom meču polufinala plej-ofa za plasman od 5. do 8. mesta. Crno-beli su slavili 27:7 uz pet golova Gladovića, i po četiri Dimitrijevića, Đokanovića, Draškovića i Krstića po četiri. Ćorić je mrežu Partizana zatresao tri puta.

Jedini klub koji je danas došao do trijumfa u gostima bio je Valis Vega, koji je na bazenu “11.april” savladao NBG Vukove 15:11. Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je Valis postigao šest, a primio dva gola. Napad Valjevaca predvodio je Rogač sa tri pogotka. Po dva za Vukove  dali su Smiljević i Vitorović.

Polufinalne serije plej-ofa igraju se na dve dobijene utakmice, a revanši su na programu 8. maja.

Prvenstvo Srbije, polufinale plej-ofa, prve utakmice

Za plasman od 1. do 4. mesta

Crvena zvezda – Radnički 12:7 (2:1, 5:1, 4:1, 1:4)

Novi Beograd – Šabac Eliksir 14:6 (4.1, 3:3, 3:0, 4:2)

Za plasman od 5. do 8. mesta

Partizan – Proleter 27:7 (6:3, 8:1, 8:2, 5:1)

NBG Vukovi – Valis Vega 11:15 (3:2, 2:6, 2:3, 4:4)