Žreb za OI u Parizu: Srbija u grupi sa evropskim prvakom

Share this post on:

Žreb za Olimpijski vaterpolo turnir na Igrama u Parizu (27. jul – 11. avgust) održan je večeras, posle finala Svetskog prvenstva za muškarce u Dohi, u kome je Hrvatska posle peteraca pobedila Italiju.

Srbija, koja se na OI kvalifikovala plasmanom u četvrtfinale SP u Dohi je žrebom svrstana u B grupu, a rivali će joj biti prvak Evrope Španija, domaćin Francuska, prošlogodišnji svetski prvak Mađarska, Australija i Japan.

Na prvenstvu će učestvovati samo tri reprezentacije van Evrope. Učešće je otkazala Južna Afrika, koja je trebalo da bude predstavnik afričkog kontinenta. Njih je zamenila Rumunija, najbolja nekvalifikovana reprezentacija na SP. Rumuni su u Dohi osvojili deseto mesto. Po sistemu kvalifikacija na SP su bile dostupne četiri ulaznice za OI, koje su izborili Srbija, Hrvatska, Italija i Crna Gora, a Rumunija je popunila upražnjeno mesto.

Ekipe su u žrebu bile podeljene u šeširima prema plasmanima na prethodnim takmičenjima. Srbija je bila u šeširu sa Italijom, pa samo novokrunisani vicešampioni sveta nisu mogli da budu rivali našeg tima.

Olimpijski turnir za muškarce

GRUPA A
Hrvatska
Italija
Rumunija
Grčka
SAD
Crna Gora

GRUPA B
Australija
Srbija
Francuska
Mađarska
Japan
Španija