Završena prva faza Super lige, Vujasinovićev Novi Beograd lider

Share this post on:

Vaterpolisti Novog Beograda ostvarili su i devetu pobedu u Super ligi Srbije, te su sa maksimalnim učinkom i svih devet trijumfa završili prvu fazu u Šampionatu.

Ekipa Vladimira Vujasinovića pobedila je Vojvodinu u Novom Sadu sa 18:6 i u dobroj atmosferi dočekuje važne mečeve u završnici godine, najpre susret u Ligi šampiona sa Dinamom iz Tbilisiji, koji predvodi Dejan Stanojević, a onda i mečeve na finalnom turniru Kupa Srbije krajem godine.

Pored Novog Beograda, za Kup će igrati još Partizan, Radnički i Crvena zvezda, koji su takođe slavili u devetom kolu. Momci Miloša Korolije su u petak savladali Proleter sa ubedljivih 20:10, Radnički Uroša Stevanovića je bio bolji od ove sezone odličnog Valisa rezultatom 13:9, dok je Zvezda, ekipa Aleksandra Filipovića, u derbiju kola još jednom bila bolja od Šapca, a rezultat je bio 7:4.

Posle osam vezanih poraza, Nais Tihomira Živića je ostvario i prvu pobedu, pošto je savladao Zemun sa 10:8 i tako je pulenima Vukote Vukotića prepustio poslednje mesto.

Posle prvog dela sezone, Partizan zauzima drugo mesto sa osam pobeda i jednim porazom, odnosno 24 boda, dok Radnički ima 21, Crvena zvezda 18, Šabac 15, Vojvodina i Valis po 10, Proleter četiri, Nais tri i Zemun jedan bod.

Ligaški deo takmičenja igra se ove sezone po jednokružnom sistemu, a nakon devet odigranih kola timovi će se podeliti u dve grupe, za plasman od 1. do 6. i od 7. do 10. mesta. U prvoj grupi će igrati Novi Beograd, Partizan, Radnički, Crvena zvezda, Šabac i Vojvodina, a u drugoj Valis, Zemun, Proleter i Nais.