Ćirićev Pro Reko pobedio Gocićev Solnok i osvojio Superkup Evrope

Share this post on:

Italijanski Pro Reko, u čijem stručnom štabu se nalazi Miloš Ćirić, osvojio je po sedmi put Superkup Evrope, pošto je u borbi za trofej bio bolji od Solnoka, koji predvodi Živko Gocić, a rezultat je bio 15:4.

Gocićev tim je bio domaćin ali nije mogao da parira ozbiljnije Pro Reku, koji bio veoma ubedljiv.

Posle tri minuta Pro Reko je poveo golovima sa igračem više, preko Aleksandra Ivovića i Gerga Zalankija. Smanjio je Ivan Zović, da bi Pro Reko nastavio da trese mrežu domaćih preko Bendžamina Haloka i u drugoj četvrtini Petra Filjolija. Sredinom te četvrtine razlika je počela ozbiljnije da raste, pa je Pro Reko u poslednjem minutu prvog poluvremena poveo 8:2 i tada se nazirala pobeda gostiju, koji su u nastavku uvećavali prednost i rutinski su došli do trofeja.

Sandro Sukno, nekadašnji igrač a sada trener Pro Reka, rekao je:

– Veoma sam zadovoljan našim učinkom, igrali smo dobro i osvojili prvi trofej u sezoni. Mislim da smo igrali mnogo bolje, plivali smo odlično, dobro smo koristili igrača više i to je napravilo razliku.

Živko Gocić, trener Solnoka, posle meča je izjavio:

– Očigledno je da je Pro Reko danas bio mnogo bolji tim, od početka do kraja, u svim segmentima igre. Nažalost, imali smo mnogo prilika za gol, ali ih nismo iskoristili. Moji igrači su iscrpljeni fizički i psihički u ovom delu sezone i nismo mogli da igramo na očekivanom nivou. Ne mislim da ovaj rezultat pokazuje pravu razliku između dve ekipe.