Stevanovićev Radnički ispustio pobedu protiv Vujasinovićevog Vuljagmenija

Share this post on:

Vaterpolisti Radničkog i Vuljagmenija odigrali su nerešeno 9:9, u prvom kolu Lige šampiona. Kragujevčani su u tom meču vodili 5:1, ali su Grci postepeno smanjivali razliku, a potom i preokrenuli na 6:5. Radnički je ponovo stekao dva gola razlike, ali nije uspeo da osvoji sva tri boda.

Pobede u ovom kolu ostvarili su vaterpolisti Novog Beograda, koje predvodi Živko Gocić, a oni su na gostovanju u Berlinu pobedili Špandau sa ubedljivih 16:5. Trijumf je zabeležila i ekipa Igora Milanovića, koja je u derbiju kola savladala aktuelnog prvaka, Pro Reko, sa 9:7. Dinamo Tbilisi, tim Dejana Stanojevića, izgubio je od Barselonete 14:8.

Uroš Stevanović posle meča u Kragujevcu rekao da je to kiks i nije štedeo svoje igrače, dok je sa druge strane Vujasinović istakao da je prezadovoljan bodom.

– Ove godine borba za mesto na „fajnal-ejtu“ vodi se između Vuljagmenija, Jadrana, Hanovera i nas. Ne smeju se praviti kiksevi na domaćem bazenu, a onaj tim koji zatim skupi više bodova u gostima biće bliži završnom turniru. Mi smo kiksnuli i izgubili dva boda. Desio nam se nedopustiv pad u trećoj četvrtini, meni veoma jasan. Dobro je da se to dogodilo sada, na startu prvenstva i da se okrenemo radu i da igrači koji imaju previsoko mišljenje o sebi, a to ne opravdavaju radom na treningu i igrama na utakmicama, pokušaju da se poprave i da izgledamo mnogo bolje u nastavku sezone. Već duže vreme oni ne liče na ono za šta se sami smatraju i ono što od njih očekujemo. Imamo dosta vremena da se okrenemo paklenom radu i da budemo bolji u svim takmičenjima – rekao je trener Kragujevčana, Uroš Stevanović, dok je njegov kolega na klupi Vuljagmenija istakao:

– Utakmica je bila izuzetno teška za oba tima. Mislim da se igrao dobar vaterpolo. Mi smo prezadovoljni rezultatom i osvajanje boda na ovako teškom gostovanju je veliki uspeh. Radujemo se bodu i nadamo se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Sada imamo dve utakmice na domaćem bazenu i želimo da osvojimo još bodova – kazao je Vujasinović.