Selektor Uroš Stevanović gost u podkastu Pod kapicom

Share this post on:

Novi selektor reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, bio je gost u 105. epizodi podkasta „Pod kapicom“, gde je govorio nešto više o planovima nacionalne selekcije u narednom periodu.

Stevanović je objavio da će Srbija krajem godine otputovati u Sjedinjene Američke Države, gde će odraditi pripreme i učestvovati na turniru zajedno sa selekcijama SAD i Španije. Takođe, rekao je da se u stručni štab reprezentacije vraća Stefan Ćirić, trener francuskog Noazi La Seka, ali i da će novu priliku dobiti neki igrači koji u poslednjih nekoliko godina nisu dobijali poziv, među kojima je i centar Ferencvaroša, Nemanja Ubović.

Već sada je poznat spisak igrača koji će otputovati na pripreme u SAD, a to su: Golmani Mitrović, Dobožanov i Filipović, bekovi Jakšić, Ranđelović, Drašović i Pljevančić, centri Ubović, Vico i Lazić, spoljni igrači Vučinić, Milojević, Janković , Lukić, S. Rašović, Radulović, Martinović i Dimitrijević.

Sa Dušanom Mandićem je dogovoreno da preskoči ovaj turnir, jer je imao naporno leto, a Stevanović je dodao da je razgovarao i sa Milošem Ćukom, kojem je poslednje veliko takmičenje bilo Evropsko prvenstvo u Budimpešti 2020. godine, a koji se nije zvanično oprostio od nacionalnog tima.