Srbija na “+10” protiv Francuza u Šapcu

Share this post on:

Naša reprezentacija je u drugom kolu turnira “Srbija 2024” u Šapcu ubedljivo pobedila Francusku 14:4 (4:1, 3:1, 3:2, 4:0)

Francuska, četvrtoplasirana ekipa sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva je imala početno vođstvo 1:0, a onda osam minuta čekala do drugog gola. U međuvremenu je sa odličnom odbranom i kvalitetnim napadom Srbija postigla šest. Mandić, Ranđelović, Jakšić i Radulović su najavili efikasno veče “delfina”, a uz njih strelci za Srbiju u prvom poluvremenu bili su Drašović i dva puta Strahinja Rašović.

Francuska nije u formi, očigledno je da domaćin Igara, ujedno i rival Srbije u grupi ima još dosta posla u dostizanju željenog nivoa igre..

Srpski tim je bio agilniji i u preostale dve četvrtine su protekle, a raspucao se i Sava Randjelović koji je tri puta pogađao mrežu.

Izabranici Uroša Stevanovića su susret iskoristili zaista kao dobar trening, ali i naši igrači i stručni štab su svesni da je ovo ipak samo prijateljski meč i visoka pobeda ih neće zavarati.  U svakom slučaju, efikasna igra ohrabruje.

Srbija – Francuska 14:4 (4:1, 3:1, 3:2, 4:0)

Gradski bazen u Šapcu. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ivanovski (Crna Gora). Isključenja: Srbija 14, Francuska 7. Peterci Srbija 2 (1), Francuska 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 3, S.Rašović 2, Ranđelović 3, Ćuk, Dedović, Drašović 1, N.Jakšić 3, Vico, Lukić, Lazić, Milojević, Rističević, Radulović 2.

FRANCUSKA: Duboa, Sodadije 1, Kruzija, Bue 2, Kaš, Vernu 1, Marion-Vernu, Bjork, Marzuki, Bodega, Vanpeperstarte, Nardon, Fontani, Idzinski.

Rezultati drugog kola: Australija – Nemačka 11:6, Rumunija – Crna Gora 6:10, Srbija – Francuska 14:4

Plasman: Srbija, Australija, Crna Gora po 6, Rumunija, Francuska i Nemačka bez bodova.

U subotu igraju: Srbija- Nemačka 8.30, Francuska – Rumunija 10.15 Crna Gora – Australija 12, Nemačka – Francuska 17.15, Rumunija – Australija 19, Srbija – Crna Gora 20.15