Slobodan Nikić na klupi Vašaša

Share this post on:

Jedan od najtrofejnijih srpskih igrača, Slobodan Nikić, započeo je samostalnu trenersku karijeru, pošto je postao trener Vašaša, u kojem je prošle godine završio trofejnu igračku karijeru.

On je u prethodne dve godine radio kao trener mlađih kategorija Ferencvaroša i mlađe juniorske reprezentacije Srbije, koja je nedavno osvojila evropsku titulu.

– Karijeru sam završio u Vašašu i sada se vraćam kao trener, što je za mene potpuno novi izazov. Znam gde sam došao, znam istoriju kluba, a takođe i kakvi su igrači igrali u njemu. U poslednje dve godine sam bio trener juniora i znam da je potpuno drugačije biti trener u odnosu na to kada si igrač. Želim da igramo brzi vaterpolo, kombinujući mađarsku i srpsku školu – rekao je Nikić, a prenosi zvanični sajt kluba.

Nikić je u trofejnoj karijeri branio boje Partizana, Niša, Jadrana, Olimpijakosa, Pro Reka, Kamoljija, Galatasaraja, OSC-a, Ferencvaroša i Vašaša, u kojem je i završio karijeru. Kao reprezentativac Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije, osvojio je sve što se može osvojiti.