Šabac osvojio turnir “Mladi galeb”, Partizan četvrti

Share this post on:

Pioniri Šapca Elixir osvojili su zlatnu medalju na 22. međunarodnom turniru “Mladi galeb”, koji je u organizaciji VK Galeb održan u Makarskoj.

Na četvorodnevnom turniru, koji je okupio 16 ekipa iz devet zemalja, učestvovali su igrači rođeni 2010. i mlađi, a Srbiju je predstavljao je i Partizan. Crno-beli su poput Šapčana stigli do polufinala, ali ostali su bez medalje na četvrtom mestu.

Šabac je u takmičenju u grupi ubedljivo pobedio slovenački Branik i nemački LSN iz Nidersahena, a u odlučujućem meču za prvo mesto u grupi poražen je od splitskog Jadrana. Na putu do finala, Šapčani su savladali mađarski Pečuj u četvrtfinalu (9:5) i zagrebački Medveščak (10:8). U finalu se sastao sa Jadranom iz Splita i ubedljivim trijumfom revanširao mu se za poraz u grupi – 10:4.

Partizan je u grupi pobedio hrvatske klubove, Mornar i Jug, a remizirao sa slovačkim Novakijem, a to e bilo dovoljno za prvo mesto u grupi. Crno-beli su u četvrtfinalu bili bolji od kotorskog Primorca (6:5), ali su turnir završili sa dva poraza, od Jadrana u polufinalu i Medveščaka u meču za bronzu, pa su ostali bez medalje.

22. turnir “Mladi galeb”

Rezultati srpskih klubova

Grupa A: Šabac – AVK Branik 19:3, LS Nidersahen – Šabac 3:11, Šabac – Jadran Split 9:10
Grupa C : Partizan – Mornar 9:4, KVP Novaki – Partizan 13:13, Partizan – Jug Dubrovnik 11:3

Četvrtfinale: Šabac – PSN Pečuj 9:5, Partizan – Primorac Kotor 6:5

Polufinale: Jadran Split- Partizan 16:15, Šabac – Medveščak 10:8

Meč za bronzu: Partizan – Medveščak 7:10

Finale: Šabac – Jadran Split 10:4

Konačan plasman: 1. Šabac (Srbija), 2. Jadran S (Hrvatska), 3. Medveščak (Hrvatska) 4. Partizan (Srbija), 5. Primorac (Crna Gora), 6. PSN (Mađarska), 7. Mornar (Hrvatska), 8. Galeb MR (Hrvatska), 9. Novaki (Slovačka), 10. LSN (Nemačka), 11. Primorje EB (Hrvatska), 12. Trst (Italija), 13. Jug Dubrovnik (Hrvatska), 14. Branik (Slovenija), 15. Vukovar (Hrvatska), 16. Triglav (Slovenija).