Radnički na finalnom turniru Regionalne lige

Share this post on:

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se na finalni turnir Regionalne lige, pošto su u odlučujućoj utakmici na polufinalnom turniru u Dubrovniku pobedili Primorac iz Kotora rezultatom 12:10, pa su tako zauzeli drugo mesto u grupi.

Pored ekipa Uroša Stevanovića, na finalnom turniru u Zagrebu 26. i 27. marta igraće tri hrvatske ekipe, Jug, Mladost i Jadran Split.

Radnički je u Dubrovniku bio bolji od Jadrana, Primorca, Solarisa i Budve dok je jedini poraz pretrpeo od domaćeg Juga, koji je ostvario maksimalan učinak.

Na drugom polufinalnom turniru, koji je održan u Beogradu, Mladost je bila maksimalna sa svih pet pobeda, dok je splitski Jadran ostvario četiri trijumfa i jedan poraz. Srpski predstavnici, Crvena zvezda, Šabac i Partizan, zauzeli su treće, četvrto i peto mesto, dok je šesto bilo Primorje.

Ekipa Aleksandra Filipovića borila se do poslednjeg kola za plasman na fajnal-for, ali je skupo koštao poraz posle peteraca od Jadrana na početku turnira. Crveno-beli su posle toga ostvarili tri poraza i izgubili su od Mladosti. Šabac je imao dve pobede i tri poraza, dok je Partizan bio bolji samo od Primorja.