Peta titula prvaka Italije za Miloša Ćirića

Share this post on:

Spuštena je zavesa na šampionat Italije.

Pro Reko, sa Milošem Ćirićem kao pomoćnim trenerom, je 36. put ukupno, a treći put uzastopno postao prvak Italije. To je ujedno i peta titula italijanskog šampiona za Ćirića sa Rekom (prve dve je osvojio kao pomoćnik Vladimira Vujasinovića, a naredne tri kao asistent Sandru Suknu).

Vladimir Vujasinović sa Vuljagmenijem igra u grčkom finalu.U prve dve utakmice njegov tim je pružio veliki otpor favorizovanom Olimpijakos, ali oba puta je poražen, pa „crveno-beli“ iz Pireja vode sa 2:0 u pobedama. Još jedan trijumf ih deli od titule.

Špandau 04, koji vodi Vladimir Marković, se plasirao u finale plej-ofa Šampionata Nemačke

Prvenstvo Italije

Pro Reko je još jednom bze poraza došao do italijanske krune, a ni u finalu nije ostavio mnogo šanse Savoni, ostvarivši sigurne trijumfe u prva dva meča. Novi-stari šampion je pre nekoliko dana kod kuće ua tri gola nadmašio Savonu (8:5). Na gostujućem terenu je bio još ubedljiviji, pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani. Posle tri četvrtine Pro Reko je vodio sa 9:0 a devet golova je delilo timove i na kraju susreta – 12:3 (2:0, 6:0,1:0, 3:3).

Prvenstvo Grčke

Olimpijakos posle dva meča finala vodi sa 2:0 (igra se do tri pobede), ali Vujasinovićev Vuljagmeni je u oba meča bio dostojan rival. Prvi susret je rešen i penal seriji. Posle četvrte četvrtine rezultat je bio 11:11, a Olimpijakos je na kraju pobedio 15:14 (2:2, 4:3, 1:2, 4:4, 4:3).

U drugom meču, odigranom na bazenu Vuljagmenija, bilo je mnogo manje golova.Olimpijakos je prvi pogodak postigao tek u 12. minutu, ali je došao do trijumfa – 6:4 (0:1, 2:0, 3:2, 1:1). Olimpijakos će biti domaćin u trećem susretu

Prvenstvo Nemačke

U Nemačkoj je završeno polufinale plej-ofa. Špandau 04 sa Vladimirom Markovićem, se, prema očekivanju plasirao u finale, ali ASC Duizburg, koji vodi Vuk Vuksanović, je stao u polufinalu. Ekipa iz Duizburga nije uspela da iznenadi Vaspo Hanover.

Pre dve nedelje Špandau je u prvom meču polufinala doživeo iznenađujući poraz od OSC Potsdama u gostima (9:10). Međutim, nedelju dana posle učešća na Fajnal foru Kupa Evrope, ekipa Vladimira Markovića se vratila na pravi kolosek. Špandau je u dva meča u Berlinu ubedljivo porazio OSC – 25:4 (7:1, 7:1, 6:1, 5:1) i 22:5 (7:2, 5:0, 7:1, 3:2).

Vaspo Hanover je do finala došao posle dva trijumfa nad ASC Duizburgom. Bivši šampion je posle trijumfa u gostima (8:6), kod kuće savladao ekipu Vuka Vuksanovića sa šest golova razlike – 15:9 (2:1, 3:3, 5:2, 5:3).

Polufinale plej-ofa

Drugi mečevi: Špandau 04 – OSC Potsdam 25:4, Vaspo 98 Hanover – ASC Duizbug 15:9.

Treći meč: Špandau 04 – OSC Potsdam 22:5