Održana sednica Upravnog odbora UVTS, seminar za trenere 21. oktobra

Share this post on:

U ponedeljak, 1. oktobra 2018. godine, održana je sednica Upravnog odbora Udruženja vaterpolo trenera Srbije.

Prisustvovali su: Dejan Savić, Vladimir Vujasinović, Goran Rađenović, Goran Krstonošić, Vladimir Bajković i Stefan Ćirić, Aleksandar Filipović i Dragana Ivković, dok su opravdano odsutni bili Uroš Stevanović, Dejan Jovović i Nenad Vasilevski.

Uppravni odbor je prihvatio predlog Dejana Jovovića, koji zbog aganžmana u Egiptu nije u mogućnosti da obavlja funkciju predsednika Udruženja, te je na njegovo mesto do prve redovne skupštine UO imenovan Stefan Ćirić, koji će izvršavati dužnost predsednika UVTS.

Doneta je odluka da se 21.10.2018. godine održi obavezan seminar za trenere vaterpola.

Seminar će trenerima doneti pet sati stručnog usavršavanja u oblasti vaterpola. Izabrani su predavači i teme seminara:

  1. Bojan Međedović, profesor na Fakultetu za sport u Novom Sadu i kondicioni trener ženske vaterpolo reprezentacije sa temom: Trening mlađih kategorija u vaterpolu sa otporom
  2. Vanja Bokum, sportski psiholog, sa temom: ,,U vrtlogu emocija,, – Koje male korake vaterpolo traži od nas da bismo postigli velike rezultate (odnos roditelja, dece i trenera)
  3. Profesor Grbović
  4. Dejan Savić i Stefan Ćirić – Analiza i priprema utakmice na velikom takmičenju

Seminar ce biti besplatan za članove Udruženja vaterpolo trenera Srbije, dok za sva ostala lica cena seminara iznosi 3000 dinara.

Dejan Savić i sekretar UVTS, Tomica Stojanović, imali su radni sastanak sa pomoćnikom Ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, Vesnom Nedeljković, na kome su dogovorili ulazak vaterpola kao sporta u nastavu fizičkog vaspitanja, kao i u kalendar školskog takmičenja za sledeću školsku godinu.

Saradnja sa Vaterpolo savezom Srbije podigunta je na novi novi, tako da je UVTS od 27.09.2018. primljeno i zvanično u članstvo VSS, čime je dobilo legitimitet za svoj rad.