Milanovićev Novi Beograd vicešampion Evrope, Ćirićev Pro Reko odbranio evropsku titulu

Share this post on:

U finalu završnog turnira Lige šampiona, koji se u prethodna tri dana igrao u Beogradu, vaterpolisti Pro Reka pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca domaći Novi Beograd ukupnim rezultatom 17:16 (4:4, 1:2, 4:5, 4:2, 4:3) i tako su odbranili titulu evropskog šampiona, koju su po 10. put osvojili. Zanimljivo je da je Milanović 2015. upravo sa Pro Rekom osvojio titulu evropskog šampiona, a u timu je imao sadašnjeg trenera Pro Reka, Sandra Sukna.

Ekipa Igora Milanovića ima za čime da želi, s obzirom da je u dva navrata u trećem periodu imao po dva gola razlike i sa vođstvom od 11:9 je ušao u poslednji period.

Međutim, raspucao se Australijanac Aron Janger, uzvratio je sjajni Nikola Jakšić, ali je Pro Reko golom Gerga Zalankija 12 sekundi pre kraja izborio peterce.

Više sreće kod peteraca imali su Italijani, pošto su iskoristili četiri od pet, dok su na drugoj strani precizni bili Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Angelos Vlahopulos, dok Dušan Mandić i Nikola Jakšić nisu bili precizni. Tačku na utakmicu stavio je Zalanki golom za konačnih 17:16.

Dan ranije, Novi Beograd je posle fantastične utakmice pobedio Brešu golom Angelosa Vlahopulosa pet sekundi pre kraja.