Marko Avramović o aktivnostima i seminaru UVTS u gostovanju na Studiju B

Share this post on:

Sekretar Udruženja vaterpolo trenera Srbije Marko Avramović je u današnjem gostovanju u Jutarnjem programu „Studija B“ govorio o aktivnostima UVTS sa posebnim akcentom na predstojeći seminar, koji će 10. decembra biti održan u Beogradu.

Avramović je kao igrač osvojio mnogo medalja, između ostalih i zlato na Svetskom prvenstvu 2009, koje je bilo početak serije uspeha selekcije koja na scenu stupila posle velike smene generacija napravljene posle Olimpijskih igara u Pekingu.

Pre dve godine je završio karijeru, a u septembru preuzeo funkciju sekretara UVTS. Govoreći o aktivnostima i planovima Udruženja, Avramović je kazao:

Ideja Udruženja je da radimo na obuci, poboljšanju uslova rada i zaštiti trenera. Mnogo naših trenera sa uspehom rade i u zemlji i u inostranstvu. Ali, ne želimo da stanemo ovde gde smo sada, već da idemo napred. Mnogo toga se promenilo u vaterpolu u poslednjih 15 godina. Igra se ubrzala. Potrebno je promeniti način treninga, imati kontakt sa naukom, kako bismo unaprediti rad, a istovremeno zaštitili zdravlje igrača.

Cilj nam je da pratimo trendove, kako u radu sa seniorima i seniorkama, tako i sa mlađim kategorijama.

Avramović je najavio predavanja koja će biti održana na predstojećem seminaru, ali i buduće aktivnosti.

„Planiramo i regionalne seminare, kao i praktičan rad na terenu. Članovi Udruženja će posećivati klubove kako bi stekli uvid u sistem rada trenera, probleme sa kojima se susreću, sa ciljem da nađemo rešenje kako da im pomognemo da probleme prevaziđu.“, istakao je Avramović.

PROGRAM SEMINARA NA LINKU: SEMINAR UDRUŽENJA VATERPOLO TRENERA 10. DECEMBAR