Kim Kole, trener Sabadelja: Istorijski uspeh u Beogradu

Share this post on:

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige šampiona je pobeda Sabadelja nad Novim Beogradom na bazenu “11.april” minule sedmice – 12:10.

Srpski šampion je ispustio tri gola prednosti, doživeo neprijatan poraz, ali i dalje sve drži u svojim rukama, kako je naglasio i trener srpskog šampiona Živko Gocić. Ukoliko u preostala tri meča (protiv Steaue i Sabadelja u gostima i protiv Breše kod kuće) pruži maksimum realno je očekivati da se plasira u drugu fazu, ali i da osvoji prvo mesto u grupi.

S druge strane, pobeda u Beogradu je za Sabadelj, osvajača LEN Evro kupa 2022, kako i sami ističu, istorijski uspeh i veliki podstrek.

O meču u Beogradu i ambicijama, za sajt UVTS, govorio je Kim Kole, trener Sabadelja:

Pristupili smo meču sa ciljem da budemo konkurentni tokom celog susreta i da vidimo gde se nalazimo sa kvalitetom u odnosu na klub koji je dve godine za redom vicešampion Lige šampiona!

Novi Beograd se prošle sezone dva puta sastao sa Sabadeljom, oba puta je pobedio. U Beogradu je bilo 16:11. U drugom meču, odigranom u Sabadelju, Novobeograđani, desetkovani povredama i bolestima su, posle velike borbe, slomili otpor Španaca (8:6).

Prošlog utorka, Novi Beograd je početkom meča vodio sa 3:0, na poluvemenu 7:4. Sabadelj se s vremena na vreme vraćao. Ipak, pred kraj treće deonice Novobeograđani su imali tri gola prednosti (10:7). Analizirajući tok meča, Kole je kazao:

Na početku utakmice pokušali smo da pariramo snazi i kvalitetu Novog Beograda, ali nismo uspeli i vrlo brzo smo primili tri gola. I pored lošeg početka nismo izgubili veru. Timskim radom smo uspeli da konsolidujemo igru i smanjimo zaostatak i održimo ga do kraja treće četvrtine!, nastavio je Kole:

Poslednji period je bio druga priča, odličnom odbranom uspeli smo da ne dozvolimo Novom Beogradu da postigne gola i odličnom timskom igrom uspeli smo da preokrenemo utakmicu i ostvarimo istorijsku i prestižnu pobedu za Sabadelj, sa praktično novim timom. Ovog leta nam je došlo sedam novih igrača.

Za kraj, Kole je podvukao:

Ističem karakter i solidarnost koju je moj tim pokazao i ritam koji je održavao tokom cele utakmice.

Ova pobeda nam pomaže da maksimalno motivisano nastavimo da radimo na projektu koji smo započeli u sezoni 2019/20 sa ciljem da redovno budemo među osam najboljih klubova Lige šampiona.