Kadetkinje Srbije obezbedile plasman u osminu finala Svetskog prvenstva

Share this post on:

Ženska kadetska reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Svetskom prvenstvu za 16-godišnjake u Manisi (Turska).

Selekcija koju kao selektor vodi Ivana Ćorović je u drugom kolu Grupe E pobedila Novi Zeland 11:10 (4:2, 2:1, 3:3, 2:4).

Uz Srbiju i Novi Zeland u grupi je i ekipa SAD, koja je juče savladala Novozelanđanke 13:3. S obzirom da prve dve reprezentacije prolaze u osminu finala, Srpkinje i Amerikanke su i pre sutrašnjeg međusobnog duela obezbedile sebi mesta među 16 najboljih. Na turniru učestvuju 22  nacionalne selekcije.

Srbija je vodila od samog početka duela sa Novozelanđankama, koje su uspele da izjednače samo jednom – 1:1.  Nešto više od dva minuta pre kraja, izabranice Ivane Ćorović su vodile 11:7, a onda dozvolile rivalkama da se približe, ali ipak sačuvale sva tri boda.

Golove za Srbiju postigle su Maša Čuk 4, Nika Ratković 3, Elena Ćuk 2, Vjera Bulajić i Mina Branković

U selekciji Srbije u Manisi su – golmani:Emilija Jovanović (Palilula), Vanja Đurić (Vojvodina), igračice u polju: Iva Kovačević (Spartak), Irina Trbanos (Taš 2000), Vjera Bulajić (Jug), Danica Balać (Palilula), Maša Ćuk (Dunajvaroš), Mina Branković (Palilula), Nika Ratković (Palilula), Jana Janković (Taš 2000), Elena Ćuk (Dunajvaroš), Milica Pavić (Taš 2000), Una Jelenić (Taš 2000), Helena Klikovac (Taš 2000), Tara Žagar (Vojvodina).

Saradnjici Ivane Ćorović u stručnom štabu su  Ognjen Jovanić, Aleksandra Lazarević, fizioterapeut Dragana Ivković, a tim lider je Novica Todosijević. Sudijsku organizaciju Srbije predstavlja Pavle Kiš.

Rival Srbije u osmini finala biće Italija ili Kina.

Svetsko prvenstvo za kadetkinje u Manisi, rezultati prva dva dana

Grupa A: Tajland – Holandija 7:11

Grupa B: Zimbabve – Kanada 0:13, Kanada – Grčka 3:22

Grupa C: Nemačka – Hrvatska 8:9, Hrvatska – Francuska 17:10

Grupa D: Kazahstan – Južna Afrika 7:8, Južna Afrika – Mađarska 4:18

Grupa E: SAD – Novi Zeland 13:3, Novi Zeland – Srbija 10:11

Grupa F: Turska – Australija 2:11

Grupa G:Ukrajina . Španija 2:22, Španija – Malta 19:4

Grupa H: Kina – Češka 15:5, Češka – Italija 4:26

U grupama A i F učestvuju samo po dve ekipe (zbog odustajanja Izraela i Meksika), pa će se ekipe u ovim grupama dva puta sastajati.