“Delfini” na +21 protiv Izraela u prvom kolu u Zagrebu

Share this post on:

Srpski vaterpolisti su lako došli do prvih bodova na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. „Delfini“ su u prvom kolu C grupe „potopili“ Izrael – 22:1 (6:0, 5:0, 5:1, 6:0).

Srbija je bila veliki favorit, ali je u meč ušla vrlo ozbiljno. Disciplinovanom igrom u odbrani srpski vaterpolisti nisu dozvoljavali Izraelcima da se približe golu i razigravaju centre. Rival je pokušavao uglavnom šutevima iz daljine, ali oni nisu predstavljali veliku opasnost. Golmani naše ekipe Branislav Mitrović (prvo poluvreme) i debitant Radoslav Filipović (drugo poluvreme) nisu imali previše posla.

Napad je bio na visini zadatka, srpski vaterpolisti pogađali su sa svih pozicija. Izrael je do jedinog gola došao u 23.minutu iz peterca. Pre prvog i jedinog gola Izraela Srbija je postigla 15. Bez obzira što je pobeda bila obezbeđena mnogo pre kraja, izabranici Uroša Stevanovića su i u poslednjoj četvrtini igrali angažovano  i stigli do trijumfa od 21 gola razlike.

Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Marko Radulović sa četiri gola.

Srbija je igrala u sastavu: Mitrović, Mandić 2, S.Rašović 3, Ranđelović 3, Lazić, Radulović 4, Drašović 3, N.Jakšić 3, Milojević 2, Ubović, Lukić 1, V. Rašović 1, Filipović.  Selektor Uroš Stevanović je odlučio da meč sa tribina prate Nemanja Vico i Petar Jakšić.

Igrač više: Srbija 8 (5), Izrael 5 (0).Peterci: Srbija 4 (4), Izrael 1 (1).

U nedelju Srbija igra protiv najvećeg rivala u grupi, Nemačke. Meč počinje u 19 časova.

EP za muškarce u Hrvatskoj, prvo kolo

Divizija 2

Grupa C (Zagreb): Srbija – Izrael 22:1, Nemačka – Malta 18:13

Grupa D (Dubrovnik):Slovačka – Slovenija 11:7, Holandija – Rumunija 8:12

Divizija 1

Prvo kolo u Diviziji 1 odigrano je u četvrtak. Pobednici u obe utakmice u A grupi dobijeni su posle izvođenja peteraca. Hrvatska je pobedila Španiju 14:12, a Crna Gora – Francusku 20:19. Prvoplasirani i drugoplasirani iz C grupe će u baražu odmeriti snage sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz Grupe A.

U B grupi, u Zagrebu, Italija je lako izašla na kraj sa Gruzijom 22:5, a Grčka je pobedila Mađarsku 10:8. Svetski prvak Mađarska na EP učestvuje u značajno podmlađenom sastavu.

Grupa A (Dubrovnik): Španija – Hrvatska 12:14 (peterci, 9:9), Crna Gora – Francuska 20:19 (peterci, 10:10)

Grupa B (Zagreb): Italija – Gruzija 22:5, Grčka – Mađarska 10:8.