Dejan Jovović završio epizodu u Al Ahliju: Želim da radim u Srbiji na duže staze

Share this post on:

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Partizana, Radničkog i brojnih drugih klubova, Dejan Jovović, posle tri sezone u Al Ahliju odlučio je da se vrati u Srbiju i tu nastavi trenersku karijeru, koja traje punih 35 godina.

Jovović je u avgustu 2018. predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Barseloni, a potom je prihvatio poziv egipatskog Al Ahlija.

Bivši predsednik Udruženja vaterpolo trenera Srbije ostvario je lepe uspehe sa ovim klubom, postavio je sistem rada u mlađim kategorijama, a u nedavno završenoj sezoni Al Ahli je u finalu poražen od Heliopolisa, koji je do trofeja predvodio još jedan srpski trener, Milan Đorđević.

– Osvojili smo dva Kupa i to su prvi trofeji za klub posle sedam godina. Još ponosniji sam na sistem koji smo postavili u mlađim kategorijama, što je bio jedan od glavnih ciljeva. U prvoj godini smo osvojili jedno prvo mesto u prvenstvu, a ove sezone čak pet.

Jovović je posle tri godine u Egiptu odlučio da se vrati u Srbiju.

– Želim da radim u Srbiji i to na duže staze. Vraćanje najboljih igrača u zemlju je pravi potez, ali to isto treba da uradimo i sa trenerima, jer ima puno klubova u kojima treba da se radi, posebno sa mladima. Ako vratimo trenere i obezbedimo im dobre uslove za rad, možemo da očekujemo nastavak stvaranja igrača kakve danas imamo.