Aleksandar Ćirić na klupi ženske ekipe Olimpijakosa

Share this post on:

Proslavljeni srpski vaterpolista, Aleksandar Ćirić, novi je trener ženskog vaterpolo kluba Olimpijakos, aktuelnog evropskog šampiona i najtrofejnijeg grčkog kluba.

Ćirić je bogatu igračku karijeru, u kojoj je nosio kapicu Crvene zvezde, Bečeja, Breše, Budvanske rivijere, Barselonete i Radničkog, završio 2015. godine i ubrzo je preuzeo selekciju Irana, kojoj je posle 44 godine doneo medalju. Potom je neko vreme bio i u stručnom štabu Novog Beograda, a sada mu sledi najveći izazov u trenerskoj karijeri.

– Ovo je novi korak u mojoj karijeri. Razgovarao sam sa Harisom Pavlidisom, koji mi je pojasnio situaciju oko ekipe i prihvatio sam da preuzmem Olimpijakos. Definitivno je veliki izazov doći posle Harisa, jer je to veliko ime, ne samo za Olimpijakos, već i za svetski vaterpolo. Došao sam u sred sezone i treba mi period da se prilagodim i upoznam ekipu, ali sam siguran da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima koje smo imali do sada. Olimpijakos nije samo klub, to je porodica, institucija i on je mašina sporta u Grčkoj. U ženskom vaterpolu poslednjih godina kurs Olimpijakosa je zaista sjajan i trudiću se da nastavim u ovom pravcu i da nikoga ne razočaram. Radujem se početku rada – rekao je Ćirić, a prenosi zvanični sajt Sportskog društva Olimpijakos.

Klupu Olimpijakosa posle 15 uspešnih godine napustio je Haris Pavlidis, koji je sa klubom osvojio čak 19 trofeja. Deset puta je Olimpijakos pod njegovim vođstvom bio šampion Grčke, osvojio je tri Kupa, jedan Superkup, kao i dve titule šampiona Evrope, dva Superkupa i jedan Trofej LEN.