Vujasinović više nije trener Novog Beograda

Share this post on:

Legendardni srpski reprezentativac i bivši trener Partizana i Pro Reka, Vladimir Vujasinović, nije više trener Novog Beograda, koji je sa klupe predvodio u prethodne dve i po godine.

Kako se navodi u saopštenju, Vujasinović je u nedelju obavestio da zbog ličnog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima i neostvarenim sopstvenim očekivanjima podnosi neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe.

– Želim danas da obavestim i javnost, na isti način na koji sam to juče uradio sa upravom vaterpolo kluba Novi Beograd, a to je da podnosim neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe, isključivo i jedino zbog očekivanja i rezultata, koji pre svega, ne zadovoljavaju moje lične trenerske i sportske ambicije – rekao je Vujasinović u saopštenju dostavljenom medijima.

Novi Beograd je dobro počeo sezonu, ali je krajem decembra poražen u finalu Kupa Srbije, a zatim je i u naredna tri meča ostao bez pobede, najpre u Ligi šampiona protiv Barselonete (12:12), a potom i na turniru Premijer Regionalne lige, gde je poražen od Radničkog i gde je odigrao nerešeno sa ekipom Primorca.

– Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila. Želim igračima i ekipi mnogo sreće u daljem toku sezone, a iskreno se nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izadju. Joaa jednom se zahvaljujem svim igračima i stručnom čtabu na saradnji i želim im mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja – rekao je Vujasnović.