Živko Gocić i zvanično trener Novog Beograda

Share this post on:

Proslavljeni srpski vaterpolista i kapiten reprezentacije Srbije, Živko Gocić, imenovan je danas za trenera Novog Beograda.

Bivši trener mađarskog Solnoka predstavljen je u sredu na konferenciji za medije na bazenu SC „11. april“, a na klupi Novobeograđana nasledio je Igora Milanovića.

Gocić je četvrti trener Novog Beograda od početka prošle sezone. Vladimir Vujasinović je počeo sezonu, zatim je Dejan Jovović bio prelazno rešenje, a Igor Milanović je vodio tim do finala Lige šampiona, u kojem je bolji bio italijanski Pro Reko.

Gocić je u prethodne četiri sezone vodio mađarski Solnok, sa kojim je 2021. osvojio titulu šampiona Mađarske i Kup Evrope. Pre toga je sedam godina kao igrač i kapiten predvodio ovaj klub, a vrhunac je dostigao 2017. godine kada je osvojio titulu evropskog šampiona.

– Potrudiću se, kao što sam to do sada uvek radio u karijer kao igrač i trener, da svo svoje znanje i energiju usmerim ka tome da Novi Beograd kao klub bude još bolji. Koliko ćemo u tome uspeti videćemo kada se završi sezona, ali svi zajedno ćemo dati sve od sebe da igramo dobro i da sve ambicije, a one su najveće moguće, pokušamo da ostvarimo – istakao je Gocić na početku konferencije.

Kao glavni razlog zašto je odlučio da preuzme funkciju šefa stručnog štaba Novog Beograda, Gocić je naveo najviše ambicije koje je Novobeograđani imaju u narednoj sezoni:

– Klub koji ima ogromne ambicije i ekipa koja u svakom meču ide na pobedu, to je ono što nas stavlja u istu ravan jer i moja trenerska ambicija je najviša. Potrudićemo se da to sve ukomponujemo na pravi način. Iluzorno je bilo šta obećavati u ovom trenutku, ali radićemo punom parom da to izgleda kako treba. Smatram da je ovo korak napred u mojoj karijeri – rekao je Gocić i potom naglasio da još nije doneta odluka o sastavu stručnog štaba koji će biti uskoro formiran.

Osvajač čak 26 medalja na velikim takmičenjima sa reprezentacijom Srbije, od čega 21 zlatne, prokomentarisao je i učešće nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj koje je u toku:

– Pre svega bih poželeo sreću reprezentaciji i selektoru Dejanu Saviću. Dobro je krenulo, samo neka tako nastave. Nadam se da će to sve da bude kako treba do samog kraja – konstatovao je Gocić, a onda se dotakao teme surovog rasporeda takmičenja kojim su izloženi vaterpolisti.

– Zaista je mnogo teško. Igrači su preopterećeni i to je tema kojom se treneri bave već duže vreme. Igrači su završili Fajnal-ejt Lige šampiona koji je bio izuzetno naporan, imali su četiri dana odmora i otišli su da se pripremaju za Svetsko prvenstvo. Posle tog šampionata imaće nedelju ili dve dana pauze i odmah Svetsku ligu, a pole toga i Evropsko prvenstvo u Splitu. Toliko opterećenje ni fizički ni mentalno nije normalno.