Vuljagmeni drugi u Grčkoj, Špandau poveo u finalu u Nemačkoj

Share this post on:

Završen je još jedan nacionalni šampionat u Evropi. Stavljena je tačka na Prvenstvo Grčke u kome je Vuljagmeni, koji od 2022. vodi Vladimir Vujasinović, drugu sezonu za redom osvojio drugo mesto.

U Nemačkoj je počelo finale plej-ofa. Špandau, Vladimira Markovića, je ostvario pobedu u prvom meču.

Prvenstvo Grčke

Vuljagmeni u finalu nije uspeo da iznenadi Olimpijakos, koji je osvojio svoju 12. uzastopnu, a ukupno 38. titulu šampiona, čime je izjednačio rekord Etnikosa.

U trećem susretu finalne serije, koja se igrala do tri pobede, Olimpijakos je na svom bazenu pobedio Vuljagmeni 13:9 (3:1, 3:4, 6:1, 1:3). Nemanja Ubović je postigao jedan gol za Vuljagmeni u trećem meč.

Prva susreta su bila vrlo neizvesna. Olimpijakos je prvi susret dobio posle peteraca (15:14). Drugi duel je bio rovovska borba, a dva gola su na kraju delila rivale („crveno-beli“ iz Pireja su slavili 6:4).

Olimpijakos je u trećem duelu dominirao u trećoj četvrtini, a početkom četvrte poveo sa 13:6 i bilo je jasno da neće dozvoliti Vuljagmeniju da produži finale.

I pored tri poraza na kraju sezone, tim koji vodi Vladimir Vujasinović je osvajanjem drugog mesta opravdao očekivanja u Prvenstvu Grčke.

Prvenstvo Nemačke

Branilac titule Špandau je u prvom meču finala napravio „brejk“. Ekipa pod vođstvom Vladimira Markovića je u Hanoveru pobedila domaćina Vaspo 98. Utakmica je rešena tek posle peteraca. Tim iz Berlina je slavio sa 14:12 (1:1, 2:3, 5:3, 1:2, 5:3).

Susret je bio izjednačen od početka do kraja, ali Špandau je većim delom bio u vođstvu. Nekoliko puta je imao i dva gola prednosti. Vaspo 98 je u završnici uspeo još jednom da izjednači. Posle četiri četvrtine rezultat je bio 9:9, ali igrači Špandaua su bili spretniji u izvođenju peteraca i zabeležili trijumf.

Finale se igra do tri pobede, a Špandau će u naredna dva susreta biti domaćin.

ASC Duizburg, koji vodi Vuk Vuksanović, će se u plej-ofu za treće mesto i plasman u kvalifikacije Lige šampiona boriti sa OSC Potsdamom. Treće mesto osvaja klub koji zabeleži dve pobede. Prvi susret se igra u Potsdamu, a ASC Duizburg će imati prednost domaćeg terena u drugom i eventualno trećem meču.