Vaterpolisti Radničkog i vaterpolistkinje Vojvodine osvojili Kup Srbije

Share this post on:

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca i vaterpolistkinje Vojvodine iz Novog Sada bili su najbolji na finalnom turniru Kupa Srbije, koji je 27. i 28. decembra održan u Beogradu.

Radnički je napravio iznenađenje, pošto je naneo prvi poraz Novom Beogradu u domaćim okvirima ove sezone. Beograđani su odlično počeli i posle nekoliko minuta su poveli 3:0. Prišli su Kragujevčani na 3:2, potom je Strahinja Rašović uz zvuk sirene pogodio za 4:2.

Neizvesno je bilo do kraja prvog poluvremena, ali je Radnički nošen podrškom sa tribina stigao do preokreta i poveo 6:5. Nastavili su momci Uroša Stevanovića da briljiraju, te su u trećem delu utakmice imali i “+3” (9:6). Strahinja Rašović je sa dva gola smanjio na gol minusa i vratio nadu timu Vladimira Vujasinovića, ali su gosti iz Kragujevca odbili nalet i došli do velike pobede.

Novosađanke su odbranile trofej u Kupu Srbije, pošto su po četvrti put ove sezone bile bolje od Crvene zvezde, a meču za trofej ta pobeda je bila najubedljivija, rezultatom 18:11.

Slađana Drezgić je bila prezadovoljna posle novog trofeja:

– Presrećna sam. Pišemo klupsku istoriju, a nadam se i srpskog vaterpola. Kako smo započele godinu, tako smo je i završile – sa trofejom u rukama. Nadam se da će tim nastaviti da beleži dobre rezultate. Ovo je još veći motiv za nas.

Finale Kupa Srbije za vaterpoliste

Novi Beograd – Radnički 9:11 (4:2, 1:4, 1:3, 3:2)

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović 2, Žoao Pedro, Martinović. Trener: Vladimir Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3. Trener: Uroš Stevanović.

Finale Kupa Srbije za vaterpolistkinje

Vojvodina – Crvena zvezda 18:11 (3:2, 4:3, 5:3, 6:3)

Vojvodina: Travar, Švec 3, Avdić, Banjac, Pantović 2, Pavlin, Šošić, Popov 3, Amilaeva 1, Damnjanović 3, Kamzaeva 5, Moćan 1, Orašanin, Kozmo. Trener: Slađana Drezgić.

Crvena zvezda: Lazić, Pejčić 2, J. Lujić 2, Teodorović, I. Lujić 2, Mamoglu 3, Todorovski, Šarac, Diaz Mesa, Ilić 1, Gašić 1, Milovanović, Dimitrijević, Lukić. Trener: Ivan Filipić.