Ubedljiv poraz Zvezde u Dubrovniku

Share this post on:

Crvena zvezda ima male šanse da dođe do polufinala Kupa Evrope. Jug je večeras u Dubrovniku u prvom meču četvrtfinala savladao crveno-bele 15:9 (5:1, 5:3, 1:2, 4:3).

Kao što i rezultat govori, početak je usmerio dalji tok meča. Jug je brzo poveo sa 4:0. Trener Zvezde Aleksandar Filipović je tada zatražio tajm-aut, ali nije zaustavio seriju domaćih. Jug je otišao na 5:0, a Zvezda je do prvog gola došla u 7. minutu, kad je Marko Radović iskoristio igrača više.

U sličnom ritmu nastavilo se i u drugoj četvrtini. Jug je poveo sa 9:2, a na poluvremenu je bilo 10:4.

Početkom treće deonice, domaći tim je ponovo stekao sedam golova prednosti (11:4) pogotkom Žuvele, a odmah posle tog gola, Dušan Vasić je isključen bez prava zamene, pa su crveno-beli u naredna četiri minuta imala igrača manje. Međutim, Jug nije iskoristio tu prednost. Zvezda je zaigrala bolje, pokazala da rezultat u prvom poluvremenu nije pravi odraz odnosa snaga. Tokom četvorominutnog isključenja, Beograđani nisu primili ni jedan, a postigli dva gola, pa su pred poslednjih osam minuta zaostajali 6:11. Ali Jug je ponovo preuzeo kontrolu u poslednjoj četvrtini i, uz dobru realizaciju igrača više, stekao osam golova prednosti – 15:7. U završnici su Basara i Vukićević ublažili poraz.

Revanš u Beogradu je 27. aprila, ali Zvezda i Jug će se pre tog duela još jednom sastati već u petak na drugom turniru Regionalne lige u Splitu.

Jug – Crvena zvezda 15:9 (5:1, 5:3, 1:2, 4:3)

Jug: Popadić, Prkoča, Đerković 1, Merčeš, Joković 3, Mozara 2, Daube 1, Kabanjas 3, Kržić, Burić 2, Grgurevic, Žuvela 3, Brzica.
Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković, Marković, Subotić 1, Vasić 1, Gogov, Basara 2, Vukićević 2, Lukas, Milojević, Radović 2, Ivanović.

Isključenja: Jug 9, Crvena zvezda 14 (+ isključenje na 4 minuta). Peterci: Jug 1 (1), Crvena zvezda 1 (0).

Četvrtfinale Kupa Evrope, prvi mečevi

Preostala dva srpska trenera u četvrtfinalu Kupa Evrope su se radovali pobedama u prvim mečevima. Vuljagmeni Vladimira Vujasinovića je ubedljivo kod kuće pobedio riječko Primorje – 14:9, uz jedan gol srpskog centra Nemanje Ubovića. Špandau 04, sa Vladimirom Markovićem na klupi, je došao do važne pobede nad Savonom u Italiji 11:10. Ipak, pred revanš u Berlinu sve je još uvek otvoreno.

Vuljagmeni – Primorje 14:9
Steaua – Sabadelj 5:6
Savona – Špandau 10:11
Jug – Crvena zvezda 15:9

LEN Čelendžer kup, finale

Turski Galatasaraj, predvođen srpskim trenerom Predragom Mihajlovićem, na domak je trofeja u najmlađem evropskom klupskom takmičenju, LEN Čelendžer kupu. Galatasaraj je u prvom meču finala u Istanbulu pobedio slovenački Triglav 14:6 i stekao lepu prednost pred revanš u Kranju.