Srbiji pobednički pehar na turniru u Šapcu

Share this post on:

Reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na turniru “Srbija 2024” u Šapcu.

O pobedniku turnira je odličula poslednja utakmica turnira, u kojoj su se sastali Srbija i, do poslednjeg kola neporažena, Australija.

Srbija je daleko više pokazala, savladala Australiju 15:9 (4:1, 5:2, 4:5,2:1) i potpuno zasluženo osvojila pehar.

Vrlo dobrom odbranom izabranici Uroša Stevanovića su u prvoj četvrtini zaustavili napad Australije, koja je jedini gol postigla iz peterca (strelac Maksimović). Na drugoj strani je bilo mnogo življe. Pogadjali su spretni Dedović sa istekom napada, Mandić i centri Vico i Lazić (dodavanje Milojevića) sa igračem više. Ubedljivih 4:1 su predstavljali realan odnos snaga.

Australija se držala nekoliko minuta u nastavku preko Maksimovića sa igračem više i Pavilarda iz daljine su stizali do 2:4 i 3:5. Srbija je imala spreman odgovor kroz bomnbu Ćuka, zatim šraube Lazića na dodavalje Radulovića, pa peterca Radulovića zahvaljujići akciji Lazića. Kraj su obeležili golovi Petra Jakšića iz kontre na efektno dodavanje Strahinje Rašovića i Ćuka, opet neodbranjivo za 9:3.

Kratak udar Australije sa dva gola, prekinuli su centri. Prvo Lazić još jednom šraubom, pa Vico sa igračem više. Mandić se upisao iz peterca pošto je Milojević uradio sve, oduzeo loptu i bio sprečen da sam završi akciju. Ipak, u odnosu na prethodne dve četvrtine Srbija je pala u igri ali je rezultat bio bezbedan. U završnim sekundama Drašović je spojio sa golom Dedovića 13:8 na kraju trećeg dela.

Rističević je zamenio Mišovića u poslednjoj četvrtini. Rutinski je Srbija održavala prednost, protivnik je digao ruke, svestan da je preokret odavno bio nemoguć.

Kapitenu Srbije Nikoli Jakšiću, pobednički pehar je predao Viktor Jelenić, predsednik VSS.

Treće mesto osvojila je Crna Gora, koja je jedina uspela da pobedi naš tim (i to posle peteraca), četvrta je Rumunija, peta Francuska i šesta Nemačka.

Srbija – Australija 15:9 (4:1, 5:2, 4:5,2:1)

Gradski bazen. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ivanovski (Makedonija). Igrač više: Srbija 5 (3), Australija 7 (3). Peterci: Srbija 2 (2), Australija 3 (3)

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, S.Rašović, P.Jakšić 1, Ćuk 2, Dedović 3, Drašović, N.Jakšić, Vico 2, Lukić, Lazić 3, Milojević, Mišović, Radulović 2.

AUSTRALIJA: Porter, Lambif, Maksimović 3, Negus, Pauer, L.Edvards, Pavilard 4, Merčep 1, Barns, Berbiulak, Pot 1, B.Edvards, Hedžes, Put.

Turnir “Srbija 2024”, rezultati

Prvo kolo: Nemačka – Crna Gora 7:14, Francuska – Australija 7:11, Srbija – Rumunija 13:7

Drugo kolo : Australija -Nemačka 11:6 , Rumunija – Crna Gora 6:10, Srbija – Francuska 14:4

Treće kolo: Srbija – Nemačka 22:3, Francuska – Rumunija 7:8, Crna Gora – Australija 11:13

Četvrto kolo: Nemačka – Francuska 6:15, Rumunija – Australija 9:17, Srbija – Crna Gora 17:18 (14:14)

Peto kolo: Francuska – Crna Gora 12:14, Rumunija – Nemačka 16:12, Australija – Srbija 9:15

Plasman: Srbija 13, Australija 12, Crna Gora 11, Rumunija 6, Francuska 3, Nemačka 0.