Slobodan Nikić produžio ugovor sa Vašašom za još dve godine

Share this post on:

Tokom pauze u klupskim takmičenjima, jedan od najboljih mađarskih vaterpolo klubova pravi dugoročne planove.

Srpski trener Slobodan Nikić produžio je ugovor sa Vašašom za još dve sezone – do leta 2026, saopštio je danas klub iz Budimpešte.

Nikić, koji je prošle godine odveo Vašaš do pobedničkog pehara u Kupu Evrope, je komentarišući nastavak saradnje kazao:

Srećan sam i zahvalan upravi kluba što su mi ukazali poverenje još dve godine, kako bih mogao da nastavim da radim u veoma dobrom okruženju. Naravno, već imamo planove za budućnost za naredne dve sezone, ali sada je najvažnije da ekipa ostvari dobre rezultate u prolećnom delu sezone i da dođe do zacrtanog cilja, finala Prvenstva Mađarske. To ostvarenje bi mogla da bude još jedna prekretnica Vašaša i u mom trenerskom radu.” (Izvor: Saopštenje za medije Vašaša)

Nikić je uspešnu igračku karijeru završio 2020, upravo u Vašašu. U jesen 2021, izabran je za prvog trenera ovog kluba i tako postao prvi stranac na klupi Vašaša, dvostrukog prvaka Evrope.

Prošle sezone, Vašaš je u finalu Kupa Evrope pobedio Savonu i osvojio prvi međunarodni trofej posle 21 godine. Slavni budimpeštanski klub od 2012. čeka na pehar na domaćoj sceni

Nikić, olimpijski šampion iz Rio de Žaneira 2016. i jedini vaterpolista u istoriji sa osvojene tri zlatne medalje na prvenstvima sveta, ove sezone na raspolaganju ima trojicu srpskih igrača u timu Vašaša – reprezentativce Savu Ranđelovića i Strahinju Rašovića, kao i Nikolu Dedovića.

Vašaš je ove sezone osvojio drugo mesto u Kupu Mađarske i plasirao se u četvrtfinale Kupa Evrope, u kome će se sastati sa dubrovačkim Jugom. Posle 13. kola mađarskog prvenstva nalazi se na trećem mestu sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani BVSC, a sa šest bodova manje od lidera Ferencvaroša.

Predsednik kluba Laslo Markovič je povodom produženja saradnje sa srpskim trenerom rekao da klub ima poverenje u Nikića, koga cene i kao osobu i kao profesionalca i da veruju da on može da bude ključ za dalji razvoj kluba.Pored rada sa prvim timom, Slobodan Nikić će od sada biti i koordinator mlađih kategorija u klubu.