Radnički osvojio Regionalnu ligu

Share this post on:

Vaterpolisti Radničkog napravili su veliki uspeh, pošto su osvojili titulu šampiona Regionalne lige!

Ekipa Uroša Stevanovića je na finalnom turniru Regionalne lige u Zagrebu pobedila Mladost posle peteraca 14:13, a zatim je u finalu bila bolja od dubrovačkog Juga 14:12. Radnički je tako postao prvi srpski klub koji je osvojio ovaj trofej, a to je do sada polazilo za rukom Jugu, Primorju, Jadranu, Mladosti i Pro Reku.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je golman Radničkog Lazar Dobožanov, koji je u finalu upisao 15 odbrana. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Radulović sa četiri gola, tri je dodao odlični kapiten Filip Janković, a dva Strahinja Rašović.

– Ovaj trofej nam znači mnogo u svakom pogledu. Osvajanje Jadranske lige je bio deo našeg dugoročnog plana i možda se desilo malo brže nego što je očekivano. Ipak, daleko od toga da nismo verovali da možemo do pehara. Da nije tako, ne bismo ga ni osvojili. Cele sezone pokazujemo da vredimo mnogo i da možemo da se borimo sa najboljim timovima sveta i ovo je samo nagrada za sve ono što smo radili – rekao je, između ostalog, Jugoslav Vasović, direktor Vaterpolo kluba Radnički, a prenosi klupski sajt.