Radnički jesenji šampion Super lige, Stevanovićevi puleni neporaženi u prvih devet kola

Share this post on:

Utakmicama devetog kola u subotu je završen prvi deo sezone u Super ligi Srbije, a posle devet odigranih mečeva vaterpolisti Radničkog su prvi na tabeli sa 25 bodova, odnosno 13, s obzirom da je sistem takmičenja takav da se u nastavku sezone, od februara, formiraju dve nove grupe, za plasman od 1. do 6. i od 7. do 10. mesta i prenose se bodove iz međusobnih duela.

Kragujevčani su u devetom kolu pobedili na gostovanju Vojvodinu sa ubedljivih 13:7. U borbi za drugo mesto, Novi Beograd je sa ubedljivih 14:7 porazio na Banjici Partizan, sa kojim je do ovog kola delio drugu poziciju sa istim brojem bodova.

Ekipa Živka Gocića je u novoj grupi imati 12, a Partizan devet bodova. Četvrta, sa sedam bodova, biće Crvena zvezda, koja je ostvarila novu pobedu očekivanim trijumfom nad Vukovima rezultatom 17:9, dok je Šabac sa 22:9 porazio Nais i prenosi tri boda u novu grupu.

Bez bodova će u februaru startovati Valis, koji protiv pet prvoplasiranih ekipa nije osvojio bodove, ali je bio bolji od rivala iz „donjeg doma“ i tako se našao u društvu boljih ekipa. Tim Miloša Sakovića je prvi deo sezone završio pobedom protiv Proletera rezultatom 15:13.

Zrenjaninci će takmičenje u grupi za plasman od 7. do 10. mesta početi sa šest bodova, koliko imaju i Vukovi. Nais će imati četiri, a Vojvodina je prenela samo jedan bod.

Plasman grupe A: Radnički 13, Novi Beograd 12, Partizan 9, Crvena zvezda 7, Šabac 3, Valis bez bodova.

Plasman grupe B: NBG Vukovi 6, Proleter 6, Nais 4, Vojvodina 1.