Predrag Mihailović sa Galatasarajem osvojio Čelendžer kup

Share this post on:

Srpski trener Predrag Mihailović odveo je turski Galatasaraj do prvog trofeja u evropskim klupskim vaterpolo takmičenjima.

Vaterpolisti Galatasaraja osvojili su LEN Čelendžer kup i doneli prvi međunarodni trofej ne samo svom klubu već i turskom muškom vaterpolu uopšte. Ranije ove sezone, Izmir je osvojio Čelendžer kup za dame, pobedivđi Crvenu zvezdu u finalu.

Galatasaraj je večeras u revanšu finala Čelendžer kupa u gostima pobedio slovenački Triglav iz Kranja 19:13 i do trofeja došao bez poraza. U prvom susretu finala Galatasaraj je Triglac pobedio sa osam razlike (14:8).

Galatasaraj je u kvalifikacionoj grupi savladao Sporting (Portugal) 27:8, Politehnik (Velika Britanija) 17:8 i KVP Novaki (Slovačka) 14:7.

Tim Predraga Mihailovića se u četvrtfinalu sastao sa Valetom (Malta) i do plasmana među četiri najbolja tima došao trijumfima od 10:6 i 15:12. Poslednja prepreka Galatasaraja na putu do finala bio je litvanski EVK Žaibas, koji je u prvom meču u Litvaniji pružio jak otpor, ali Galatasaraj je izašao kao pobednik – 9:8, da bi u Istanbulu slavio trijumf od tri gola razlike (12:9). Niz trijumfa zaključen je u susretima sa Triglavom.

Mihailović, nekadašnji vaterpolista Partizana,  je prvi tim Galatasaraja preuzeo pred početak ove sezone, ali to je bio njegov povratak u istanbulski klub, koji je trenirao i pre 15-tak godina. Posle Turske, dugo je radio u Australiji.  Kao selektor ženske reprezentacije Australije je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu 2019. Australiju je napustio posle Olimpijskih igara u Tokiju i od tada do 2022. bio je pomoćni trener u muškom seniorskom nacionalnom timu Srbije.