Novi Beograd bolji od Marselja, nastavlja trku za Pro Rekom

Share this post on:

Novi Beograd je u petom, pretposlednjem, kolu četvrtfinalne faze Lige šampiona kod kuće savladao Marselj 13:10 (3:2, 3:3, 4:3, 3:2) i nastavio trku za prvo mesto na tabeli Grupe A.

Novobeograđani su i dalje drugi, sa bodom zaostatka za Pro Rekom, koji će u sledećem kolu, 15. maja, dočekati srpskog prvaka u odlučujućem meču za prvo mesto u grupi.

Marselj je na meču na bazenu „11.april“ došao bez Kristijana Manjerca i Vladana Spaića, a i bez rezulltatskog imperativa, s obzirom da je ispao iz trke za Fajnal for.

Međutim, prvak Francuske se nije lako predao. Marselj je dva puta poveo u prvom poluvremenu (2:1 i 4:3). Ipak, na velikom odmoru je Novi Beograd imao prednost (6:5), ali Marselj je odlično otvorio drugo poluvreme i serijom od 3:0 stekao vođstvo od 8:6 sredinom treće četvrtine. Ipak, Novi Beograd je na vreme preuzeo konce igre u svoje ruke i odgovorio sa pet uzastopnih pogodaka. Brzo posle osmog gola gostiju smanjio na 7:8. Do kraja ove četvrtine, domaći su postigli još tri gola (Jakšić 2 i Granados). Početkom poslednje četvrtine Miroslav Perković je iskoristio igrača više za 11:8. Do kraja meča Novobeograđani su čuvali razliku.

Napad Novobeograđana sa pet golova je vodio Alvaro Granados

Trener Novobeograđana Živko Gocić je za meč sa Marseljom izabrao sledeći sastav: Dobožanov, Radulović, Skumpakis, Granados 5, Ćuk , Pijetlović Drašović 1, Jakšić 2, Perković 1, Filipović 2, Lukić 2, Vlahopulos, De Mikelis.

Andrija Prlainović je postigao dva gola za Marselj, u kome je , sa tri pogotka, najefikasniji bio Ugo Kruzija.

Pro Reko, u kome kao asistent radi Miloš Ćirić, je ubedljivo savladao splitski Jadran 19:8.

Kolo pre kraja poznati su svi učesnici Fajnal fora, jer dileme oko prva dva mesta su rešene mečevima u Barseloni i Budimpešti. Olimpijakos je kao gost posle izvođenja peteraca pobedio Barselonetu 19:18, a Ferencvaroš je, uz tri gola Dušana Mandića, savladao Brešu 9:8. Time su Ferencvaroš i Olimpijakos obebedili učešće na turniru na Malti.

Ferencvaroš, koji trenutno ima bod više od Olimpijakosa, će u poslednjem kolu dočekati Barselonetu. Grčki šampion gostuje Breši.

Liga šampiona, četvrtfinalna faza, peto kolo

Grupa A: Novi Beograd – Marselj 13:10, Pro Reko – Jadran S 18:9.

Plasman: 1. Pro Reko 14, 2. Novi Beograd 13, 3. Marselj 3, 4. Jadran S 0.

Grupa B: Ferencvaroš – Breša 9:8, Barseloneta – Olimpijakos 18:19 (peterci).

Plasman: 1. Ferencvaroš 12, 2. Olimpijakos 11, 3. Barseloneta 7, 4. Breša 0.