Nikićev Vašaš poveo protiv Gocićevog Solnoka u borbi za treće mesto u Mađarskoj

Share this post on:

U prvoj utakmici za treće mesto u Prvenstvu Mađarske, vaterpolisti Vašaša pobedili su u gostima Solnok sa ubedljivih 15:6, pa će ekipa koju predvodi Slobodan Nikić imati priliku da na svom bazenu potvrdi da je bolja od Solnoka, na čijoj klupi se već nekoliko godina nalazi Živko Gocić, Nikićev kum i nekadašnji saigrač iz reprezentacije.

Neizvesnosti nije bilo ni u prvom meču finalne serije, pošto je Ferencvaroš sa ubedljivih 18:9 porazio OSC. Domaći su u sjajnoj atmosferi postepeno uvećavali razliku, vodili su 3:1, 9:5, potom 14:8 i mirno su priveli meč kraju. Janšik i Vigvari su bili po pet puta precizni, dok je srpski centar, Nemanja Ubović, postigao jedan gol kod Ferencvaroša.

Vašaš je već na poluvremenu osigurao pobedu, kada je vodio sa 8:2, pa je u nastavku bez problema sačuvao veliku razliku. Srpski reprezentativac Sava Ranđelović postigao je jedan gol za pobednika, dok je Branislav Mitrović na golu imao pet odbrana.

Podsećamo, Nikić je ove sezone dobio priliku da predvodi Vašaš, a Uprava je očigledno bila zadovoljna rezultatom koji je ostvario, pa je trofejnom centru ponudila da produži ugovor na još dve sezone.