Igor Milanović na klupi Olimpijakosa

Share this post on:

Jedan od najboljih igrača svih vremena i bivši trener Partizana, Crvene zvezde, Pro Reka i Novog Beograda, Igor Milanović, preuzeo je ekipu Olimpijakosa, čiju je klupu posle 11 uspešnih sezona napustio selektor Grčke, Teodoros Vlahos.

Milanović je u februaru postao trener Novog Beograda, koji je pod njegovim vođstvom postao šampion Regionalne lige, prvak Srbije i vicešampion Evrope, ali je po završetku sezone neočekivano napustio klupu beogradske ekipe.

– Izuzetno sam počastovan što sam stigao u Olimpijakos. U prethodnim godinama, bilo je razgovora, postojala je mogućnost da dođem u Atinu, ali nam se putevi nisu ukstili, sve do sada. Olimpijakos ima izuzetno kvalitetnu ekipu, plejadu reprezentativaca, vrhunskih internacionalaca, na čelu sa Filipom Filipovićem. U ovom momentu mogu da obećam da ću dati sve od sebe u periodu koji sledi. Pored trofeja u Grčkoj, u sezoni koja sledi, primarni cilj je plasman na finalni turnir Lige šampiona, a posle toga je sve moguće – naglasio je Milanović.

Interesantno je da žensku ekipu Olimpijakosa predvodi Aleksandar Ćirić, a u Grčkoj je od nedavno još Vladimir Vujasinović, trener Vuljagmenija.