Igor Milanović na klupi Novog Beograda

Share this post on:

Vaterpolisti Novog Beograda dobili su novog trenera, Igora Milanovića, čija promocija je održana u petak u prostorijama kluba na bazenu SC „11. April“.

Klub je u saopštenju zahvalio dosadašnjem treneru, Dejanu Jovoviću, koji je u prethodnih mesec dana predvodio ekipu, a u tom periodu Novi Beograd je zabeležio tri pobede u Ligi šampiona. Pre Jovovića, ekipu je od početka sezone vodio Vladimir Vujasinović ali se on, nezadovoljan igrom i rezultatima, povukao.

– Zahvaljujemo se Dejanu Jovoviću što nam je u jako teškom momentu pritekao u pomoć, ekipu probudio iz letargije i pomogao nam da na najbolji mogući način prevaziđemo period rezultatske krize u koju smo upali. Ostvario je nekoliko važnih evropskih pobeda i svima pokazao kakvim kvalitetom raspolaže naš tim. Jovović kao jedan od najiskusnijih i najboljih srpskih trenera, ostaje deo naše porodice i nastavlja u klubu da radi sa mlađim kategorijama, kao i do sada – stoji u saopštenju Novog Beograda, preneo je Tanjug.

Proslavljeni reprezentativac i jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, Igor Milanović, zvanično je preuzeo funkciju šefa stručnog štaba Novog Beograda, a na bazenu SC „11. April“ održana je promocija novog trenera.

– Moram da podelim veliko uzbuđenje posle prvog treninga koji sam odradio sa ekipom. Hvala upravi Novog Beograda, Aleksandru Šapiću, Slavku Gaku, Đorđu Pejčiću, koje znam ceo život, što su mi omogućili da dobijem ovakvu priliku – rekao je Igor Milanović u svom uvodnom obraćanju na konferenciji za medije i potom dodao:

– Možda je malo nepriridno doći u klub tri meseca pre kraja sezone, ali nikad nisam bio od onih koji se obaziru na neke periferne stvari. Posle dve godine pauze u radu veoma sam motivisan da pokažem sebe u najboljem svetlu. Mislim da je Novi Beograd za ovih šest godina stasao u izvanredan klub, koji poseduje najbolje moguće uslove i to na svetskom nivou. Tim je izvanredan, većinu igrača znam lično i sa dosta njih sam već imao priliku da radim. Ono što mogu unapred da kažem je da sa ovakvim kvalitetom tima i igrača nemamo o čemu drugo da razmišljamo nego samo da se pripremamo iz utakmice u utakmicu i pravimo plan kako da pobedimo svaki meč.