“Delfini” pobedili Rumuniju na startu turnira u Šapcu

Share this post on:

U Šapcu je počeo seniorski turnir „Srbija 2024“, na kome učestvuje pet reprezentacija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama – Srbija, Francuska, Australija, Crna Gora i Rumunija, kao i Nemačka, koja nije stigla do vize za OI.

Srbija se u prvom kolu sastala sa Rumunijom i zabeležila pobedu 13:7 (4:4, 4:1, 3:2,2:0), ali forma srpskog tima još uvek nije na vrhuncu , a to uostalom i nije cilj, već podizanje nivoa igre naše selekcije, koja se pre turnira pripremala u Kragujevcu i Kranju.

NI jednog trenutka u prvoj četvrtini Srbija nije bila u dominantnom položaju. Rumuni su odolevali, dva puta imali prednost. Za Srbiju je Mandić pogodio iz peterca, Ranđelović sa igračem više a Nikola Jakšić i Ćuk udarcima iz daljine. Odbrana je međutim ostavljala rumunske šutere bez bloka i to se osetilo sa četiri lopte u mreži Filipovića.

U drugih osam minuta odbrana je bila bolja, a napad držao normu od četiri gola. Mandić je opet pogodio prvi, pratio ga je Martinović a onda je raspoloženi Ćuk dva puta pogodio iz daljine. Rumuni su jedini gol postigli sa igračem više.

U poslednjoj četvrtini na golu je umesto Filipovića bio Mišović. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja precizan je sa igračem više bio Ubović za 12:7. Do poslednjeg napada bio je to jedini gol Srbije a u poslednjoj sekundi Randjelović je postavio konačan rezultat.

Selektor Stevanović je ovaj put iz tima izostavio Rističevića, Drašovića, Lukića, Radulovića, Vica, Milojevića i Lazića.

Srbija – Rumunija 13:7 (4:4, 4:1, 3:2,2:0)

Gradski bazen. Sudije: Margeta (Slovenija) i Blanšar (Francuska). Igrač više: Srbija 13 (4), Rumunija 6 (4). Peterci: Srbija 2 (1)

SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S.Rašović, Ranđelović 1,Ćuk 3 Dedović, P.Jakšić, N.Jakšić 3, Gavrilović, Ubović 1, Pljevančić, V. Rašović, Mišović, Martinović 1.

RUMUNIJA: Tić, Vrančeanu, Lutesku, Fulea, Neamtu, Priotesa 1, Bota, Antiša, Koldrovsči, Georgesku 3, Ludean 2, Vančik, Dragušin, Tepelus 1.

U ostalim utakmicama prvog kola Crna Gora je pobedila Nemačku 14:7 dok je Australija bila bolja od Francuske 10:7.

U drugom kolu u petak Srbija igra protiv Francuske u 20.45. Pre toga se sastaju Australija-Nemačka u 17.15 i Crna Gora – Rumunija u 19.