Dejan Savić preuzeo klub u Saudijskoj Arabiji

Share this post on:

Proslavljeni srpski trener Dejan Savić karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Dugogodišnji selektor našeg nacionalnog tima će voditi klub Al Kadisija iz grada Kobar.

Savić, rekorder po broju utakmica odigranih za reprezentaciju Jugoslavije/SCG/Srbije (444)  je deset godina trenirao nacionalni tim Srbije (2013 – 2022) i osvojio dva olimpijska zlata (2016. i 2021.), jedno zlato i jednu bronzu na Svetskim prvenstvima, tri uzastopne titule prvaka Evrope (2014, 2016, 2018), FINA Svetski kup 2014. godine, šest zlatnih medalje u Svetskoj ligi itd.  Srbija je od 2014. do 2016, pod vođstvom Savića, osvajila zlato na svim velikim takmičenjima na kojima je učestvovala.

Al Kadisija je Savićev treći klub u trenerskoj karijeri. Do sada je najveće uspehe postigao sa Crvenom zvezdom, koju je 2013. odveo do titule prvaka Evrope. Ove godine vodio je Slijemu u Letnjoj ligi Malte.

Dva puta je biran za najboljeg vaterpolo trenera sveta, a dobijao je i priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za najboljeg trenera godine u našoj zemlji.

Sezona u Saudijskoj Arabiji traje od oktobra do juna, a za to vreme se održavaju tri takmičenja – prvenstvo, Kup i takmičenje koje nosi ime princa ili nekog drugog monarha.

Nekoliko srpskih trenera je već radilo u ovom klubu, između ostalih Mihailo Šain, Vladimir Bajković, Jugoslav Vasović…

Dejan Savić je od obnavljanja Udruženja vaterpolo trenera Srbije veoma aktivan u radu UVTS, a i u budućnosti će, kao član Upravnog odbora, nastaviti da doprinosi radu Udruženja.