Dejan Savić objavio spisak igrača za Olimpijske igre u Tokiju

Share this post on:

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je spisak igrača za Olimpijske igre u Tokiju.

On je posle utakmice sa Španijom, na turniru u Beogradu, saopštio spisak vaterpolista koji putuju u Kašivazaki, a zatim i u Tokio.

Na spisku su: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Filip Filipović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Đorđe Lazić.

U Kašivazaki će otputovati i Radomir Drašović, odnosno Đorđe Vučinić, kao rezervne opcije. Ovo će biti prve Olimpijske igre za Dedovića, Rašovića i Lazića.

– U Kašivazaki putuju i Drašović i Vučinić, za svaki slučaj, pošto na to imamo pravo. Što se same utakmice tiče, bitna pobeda zbog samopouzdanja, s obzirom da smo u prethodnim godinama imali velike probleme sa Španijom. Oni su još jednom pokazali da su vrhunska ekipa, da imaju neverovatan ritam i odbranu. Odigrali smo bolje krajem treće i u celoj četvrtoj četvrtini i pobedili – rekao je Savić i dodao:

– Ovaj turnir nam je dobro poslužio, jer nismo igrali na finalnom turniru Svetske lige. Specifična je situacija sa našom ekipom jer su svi igrači bili u inostranstvu i tek smo 15. juna imali celu ekipu na okupu.

Srpski vaterpolisti 15. jula putuju u Japan.

– Sparingovaćemo sa Crnogorcima, jer smo dobili zeleno svetlo da možemo da treniramo između sebe uz jake mere i ti sparinzi će biti izuzetno bitni pred početak Olimpijskih igara.

Srbija će u Tokiju igrati u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Australijom, Kazahstanom i Španijom.