Dejan Jovović preuzeo Novi Beograd

Share this post on:

Bivši predsednik Udruženja vaterpolo trenera Srbije, Dejan Jovović, novi je trener vaterpolista Novog Beograda.

Ovaj klub je ostao bez trenera u ponedeljak, kada je Vladimir Vujasinović posle dve i po godine podneo ostavku. Novi Beograd je pronašao zamenu u svojim redovima, pa je ekipu preuzeo iskusni trener, čija karijera traje već više od 35 godina.

– Obaveštavamo da je vaterpolo klub Novi Beograd doneo odluku da, umesto Vladimira Vujasinovića, za prvog trenera seniorskog tima postavi Jovovića, koji je poslednjih nekoliko meseci bio trener mlađih selekcija našeg kluba – navodi se u saopštenju.

Jovović je bogatoj trenerskoj karijeri vodio Partizan, sa kojim je osvojio LEN trofej, zatim Crvenu zvezdu, Radnički, Galatasaraj, Vuljagmeni i mnoge druge evropske klubove. Bio je i selektor omladinske selekcije Srbije, koja je bila dva puta prvak Evrope, a takođe je bio drugi trener seniorskog nacionalnog tima, kada je 2006. godine u Beogradu osvojena titula prvaka Evrope. Predvodio je žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Barseloni 2018. godine, a u prethodnim godinama je bio trener Al Ahlija.

Pre sedam meseci se vratio u Srbiju, kada se pridružio stručnom timu Novo Beograda, a tada je izjavio:

– Želim da radim u Srbiji i to na duže staze. Vraćanje najboljih igrača u zemlju je pravi potez, ali to isto treba da uradimo i sa trenerima, jer ima puno klubova u kojima treba da se radi, posebno sa mladima. Ako vratimo trenere i obezbedimo im dobre uslove za rad, možemo da očekujemo nastavak stvaranja igrača kakve danas imamo.