Aleksandar Filipović najbolji trener SD Crvena zvezda u 2023.

Share this post on:

Šef stručnog štaba crveno-belih vaterpolista Aleksandar Filipović je izabran za najboljeg trenera Sportskog društva Crvena zvezda u 2023. godini.

SD Crvena zvezda je danas u Medija centru Fudbalskog kluba, svečano obeležilo 79. godina postojanja i po 59. put proglasilo svoje najuspešnije i pojedince u prethodnoj godini.

Filipović je predvodio Crvenu zvezdu ka osvajanju Kupa Srbije u sezoni 2022/23. Na finalnom turniru održanom u januaru, crveno-beli su pobedili favorite Radnički i Novi Beograd. Bio je to drugi Kup Srbije koji je Zvezda osvojila pod Filipovićevim vođstvom, posle onog osvojenog 2021. U nastavku sezone, crveno-beli su osvojili drugo mesto u Prvenstvu Srbije.

Zvezda i Filipović su sezonu 2023/24. otvorili uspešnim učešćem u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na turniru u Hanoveru iza sebe su ostavili Honved, Barselonu, Hanover i grčki Apolon i plasirali su se u grupnu fazu. Crveno-beli su u grupno fazi Lige šampiona ostavili dobar utisak i osvojili treće mesto iza Ferencvaroša i splitskog Jadrana, a ispred Jadrana iz Herceg Novog. U drugom delu sezone, će igrati u Kupu Evrope.

Kad je o domaćoj sceni reč, Zvezda je u drugi deo Super lige Srbije ušla neporažena, dok je u Kupu Srbije stigla do finala, gde je izgubila od Novog Beograda.

Filipoviću je pehar predao trener FK Crvena zvezda, Vladan Milojević.

Oba Zvezdina vaterpolo kluba su nagrađena speicijalnim priznanjima.

SD Crvena zvezda donelo je odluku da za 79. rođendan crveno-bele porodice po prvi put dodeli priznanje „Zvezdin dragoceni trenutak”, koje se dodeljuje za jedan od najlepših i najemotivnijih, sportski neočekivanih, momenata u protekloj godini, navedeno je u obrazloženju nagrade. Priznanje za 2023. pripada Zvezdinim vaterpolistima. Nagradu u ime kluba primio je Dušan Marković, kapiten prvog tima od Đorđa Milidžana, direktora marketinga kompanije „Maksbet“, generalnog sponzora SD Crvena zvezda.

Specijalno priznanje je pripalo i Ženskom vaterpolo klubu koji je osvojio srebrnu medalju na LEN Čelendžer Кupu. Nagradu je primila Dragana Ivković, predsednica kluba i trener prvog tima, od Dejana Stamatovića, potpredsednika UO SD Crvena zvezda.

Za najbolju sportistkinju Crvene zvezde u 2023. izabrana džudistkinja Marica Perišić, a za sportistu Nemanja Majdov, takođe reprezentativac iz redova Džudo kluba Crvena zvezda. Fudbalski klub je dobio priznanje za najbolji klub Društva u minuloj godini.