Aleksandar Ćirić postao šampion Evrope sa vaterpolistkinjama Olimpijakosa

Share this post on:
Vaterpolistkinje Olimpijakosa odbranile su titulu šampiona Evrope, a do treće evropske titule u istoriji kluba predvodio ih je nekadašnji reprezentativac Srbije, Aleksandar Ćirić.
Grkinje su u sjajnoj atmosferi na finalnom turniru u Pireju najpre pobedile mađarski Ujpešt 18:11, a potom i španski Sabadelj sa 11:7.
Popularni Ćira je u januaru preuzeo ekipu Olimpijakosa i ovo je najveći uspeh u njegovoj trenerskoj karijeri.
– Pre svega, želeo bih da se zahvalim svima koji su bili uz nas. Mislim da je ovo bila velika pobeda za sve u uzbudljivoj utakmici. Sabadelj je odigrao veoma dobro juče i danas, ali su naše devojke takođe odigrale odličnu utakmicu, posebno u odbrani – rekao je Ćirić i potom se zahvalio i pobedu posvetio i bivšem treneru Olimpijakosa, Harisu Pavlidisu, koji je u januaru posle 15 sjajnih godina napustio klub:
– Želim da se zahvalim kompletnom osoblju i naravno Harisu Pavlidisu i Kostasu, jer su oni ti koji su sve započeli, ja sam samo završio, tako da i njima je posvećena ova pobeda. Sa ovim principima koje im je Hari dao, nije mi bilo teško da nastavim njegov rad i na kraju svi vide koliko se dobro radilo sa devojkama koje su uspele da osvoje evropsku titulu.