Uroš Stevanović odredio spisak juniora za Svetsko prvenstvo u Pragu

Share this post on:

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije, koju sa klupe predvodi selektor Uroš Stevanović, od 28. avgusta do 5. septembra učestvuje na Svetskom prvenstvu u Pragu.

Srpski 20-godišnjaci su u grupi B, sa Slovačkom, Španijom, Češkom i Sjedinjenim Američkim Državama, a u prvom kolu, u subotu, Srbija će igrati sa domaćom Češkom od 13:30.

Stevanović je poveo sledeći sastav: Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Marko Radović (Crvena zvezda), Miloš Popadić (Nais). U Prag su otputovali i Jovan Tanasijević (Radnički), odnosno Nikola Bućan (Partizan), koji su u sistemu mogućeg igranja zbog kovida.

– Duge su bile pripreme, morali smo dosta da radimo. Teško je pred takmičenje bilo šta da se prognozira. Rezultat jeste bitan ali je važno da vidimo i koliko ima kvaliteta u ovoj ekipi – kaže savezni trener Uroš Stevanović.