• Izaberite jezik:

Tri srpska kluba i Gocićev Solnok u osmini finala Kupa Evrope

Tri srpska kluba i Gocićev Solnok u osmini finala Kupa Evrope

Vaterpolisti Crvene zvezde, Radničkog i Novog Beograda plasirali su se u osminu finala Kupa Evrope, a u toj fazi takmičenja igraće i Solnok, koji sa klupe predvodi Živko Gocić.

Puleni Aleksandra Filipovića, Uroša Stevanovića i Vladimira Vujasinovića bili su uspešni u svojim grupama i igraće u narednoj fazi ovog evropskog takmičenja.

Novi Beograd je bio domaćin jedne od osam grupa, a u Beogradu je ugostio rumunsku Oradeu, koju je savladao 12:9. U drugom susretu, koji je odlučivao samo o prvom mestu u grupi, oslabljeni beogradski tim, koji je igrao bez Miloša Ćuka i Đorđa Filipovića, poražen je od Sinteza 11:10.

Radnički je odigrao sjajan turnir u Italiji, pa je ostvario sve tri pobede u Savoni. Najpre su Kragujevčani pobedili španski Mediterani 13:9, potom su bili ubedljivi protiv OSC Potsdama 15:7, dok su u trećem kolu savladali italijansku Savonu 14:7.

Crvena zvezda je takođe imala kvalitetne rivale. U prvom kolu tim trenera Filipovića poražen je od mađarskog OSC-a 15:5, u drugom kolu je sa 19:7 porazio domaći Triglav iz Kranja, dok je u veoma uzbudljivom trećem kolu Zvezda sa 13:12 pobedila francuski Noazi la Sek, ekipu koju sa klupe vodi Stefan Ćirić. Crveno-beli su tokom većeg dela utakmice vodili i na kraju su prošli dalje.

Vaterpolisti Solnoka su bili domaćini grupe, a Gocićevi igrači su bili bolji od Terase, Strazbura i Apolona.