• Izaberite jezik:

Srbija poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Srbija poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, pošto je posle boljeg izvođenja peteraca selekcija Španije bila bolja ukupnim rezultatom 10:9 (1:2, 4:1, 1:2, 0:1, 4:3). Repriza finala Šampionata Evrope iz Barselone 2018. godine bilo je podjednako neizvesno. Tada je Srbija slavila posle peteraca, dok je sada Španija imala više sreće

.

Šampioni Evrope iz 2012, 2014, 2016. i 2018. godine su odlično otvorili meč i golovima Dušana Mandića su poveli 2:0. Španci su brzo smanjili, ali je potom, u drugoj četvrtini, bilo 3:1 za selekciju Srbije. Usledio je pad u igri, dok je Španija sa četiri brza gola napravila veliki preokret i povela 5:3 na poluvremenu. Održavali vicešampioni Evrope i sveta tu razliku i u trećem periodu, ali je selekcija Dejana Savića uspela da smanji golom Miloša Ćuka na 6:5, dok je Mandić svojim trećim golom postavio, ispostaviće se, konačnih 6:6. Do kraja utakmice obe selekcije su imale dobre šanse, a u poslednjem napadu Srbiji je dosuđen kontra faul.

Golman Španije, 39-godišnji Danijel Lopez Pinedo, bio je odličan tokom celog meča, a na kraju je bio zaslužan i za prolaz u polufinale. Filip Filipović je doneo vođstvo Srbiji, da bi Felipe Perone poravnao. U narednoj sezoni promašili su Andrija Prlainović i Alberto Munariz, da bi potom promašio i Mandić. Španci su to iskoristili i redom su pogađali Delgado, De Toro i Granados. Na drugoj strani su precizni bili Milan Aleksić i Miloš Ćuk.

– Definitivno smo očekivali ovakvu tešku utakmicu, ne sa ovakvim ishodom, ali smo očekivali da može da dodje do peteraca… Španci su uspeli da preokrenu rezultat i, ono čega smo se pribojavali, da nametnu svoj ritam, fizički su dominirali drugom i trećom četvrtinom – rekao je Dejan Savić novinarima posle meča.

– Mi smo posle jurili rezultat, uspeli da stignemo i definitivno smo zakazali sa igračem više. Došli smo do peteraca koji su se završili kako su se završili – dodao je selektor Srbije.

Srbija – Španija 9:10 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0- 3:4 )

Dunav Arena. Gledalaca: 1800.Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 11 (5), Španija 11 (1). Dva igrača više: Srbija 1 (0), Španija 2 (1). Peterci: Španija 1 (1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović, S.Mitrović, B.Mitrović.

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munariz, Granados 1, Sanahuja 2, De Toro, Larumbe, Delgado, Fernandez 1, Taul, Perone 2, Malarač, Bustos, Lorio Behar.