• Izaberite jezik:

Srpski vaterpolisti u četvrtfinalu EP, vaterpolistkinje za 11. mesto

Srpski vaterpolisti u četvrtfinalu EP, vaterpolistkinje za 11. mesto

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog šampionata u Budimpešti, pošto je u grupi pobedila Rusiju, Rumuniju i Holandiju. Ženska selekcija Srbije pretrpela je četiri poraza i pre meča sa domaćom Mađarskom je jasno da će se boriti za 11. mesto.

Srpski vaterpolisti nisu briljirali na početku utakmica sa Rumunijom i Holandijom, koja je vodila sredinom treće četvrtine. Međutim, ekipa Dejana Savića je zaigrala mnogo bolje na obe strane bazena, brzo je napravila veliku razliku i mirno je privela meč kraju.

Srbija će 22. januara igrati za polufinale sa boljim iz duela Španije i Nemačke, koji je na programu u ponedeljak. Španci su u grupi C imali sedam bodova kao i Mađari, ali je domaćin Evropskog prvenstva zbog bolje gol razlike direktno prošao u četvrtfinale.

Selektor Dejan Savić je rekao da Špance očekuje u borbi za polufinale i da će njegova ekipa biti spremna.

– Trebalo je da prođe vreme da uđemo u naš ritam. Delovali smo umorno u početku, Posle je sve bilo kako treba. Jedan deo posla smo završili, sada ostaje drugi. Očekujem Špance u četvrtfinalu i bićemo spremni za veliku utakmicu.

Vaterpolistkinje su poražene u sva četiri kola. Posle utakmica sa Grčkom i Rusijom, koje su bile ubedljive, selekcija Dragane Ivković je igrala odlučujuće mečeve protiv Hrvatske i Slovačke. U prvom susretu je posle velike borbe Hrvatska bila Bolja sa 9:8, dok je dva dana kasnije Slovačka pobedila 6:2. U nedelju vaterpolistkinje igraju sa Mađarskom, ali je jasno da će se boriti za 11. mesto.