• Izaberite jezik:

Dejan Jovović i Al Ahli odbranili Kup Egipta

Dejan Jovović i Al Ahli odbranili Kup Egipta

Egipatski Al Ahli, koji sa klupe predvodi srpski trener Dejan Jovović, odbranio je Kup Egipta, pošto je do novog trofeja došao bez poraza.

 

U polufinalu je Al Ahli dva puta bio bolji od Zamaleka, dok je Gezira bila protivnik u finalu. Na poluvremenu je bilo nerešeno, da bi potom Gezira povela sa tri gola razlike. Al Ahli je preokrenuo, ali je na kraju bilo nerešeno i usledili su peterci. Tek u osmoj seriji odlučen je protivnik, pošto do tog trenutka niko nije promašio. Jovović je potom promenio golmana u sedmoj i vratio ga u osmoj seriji, kada je odbranio peterac.

Ekipa je podmlađena u odnosu na prošlu sezonu, pošto čak pet prvotimaca više nije u sastavu.

- Zadovoljan sam uspesima, a još vise sam zadovoljan kako se razvija sistem rada u mlađim kategorijama koji sam postavio prođle godine i koji polako daje rezultate. Imam veliku podršku kluba za taj projekat i idealne uslove. Posebno sam zadovoljan pilot projektom za školu vaterpola, gde smo svakom treneru ponaosob dali u elektronskoj formi opis individualnih vežbi sa linkovima kao video prikaz istih - rekao je za sajt direktno.rs Jovović i dodao:

- Čeka nas prvenstvo, cilj je, kao i uvek, osvojiti ga. Ugovor mi ističe na kraju sezone, postoji obostrana zelja da se produži, ali videćemo.