• Izaberite jezik:

Vaterpolistkinje Crvene zvezde odbranile Kup Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde odbranile Kup Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde, koje predvodi trener i selektor ženske reprezentacije Srbije, Dragana Ivković, odbranile su i po sedmi put u klupskoj istoriji osvojile Kup Srbije.

Crveno-bele su na Tašmajdanu pobedile aktuelnog šampiona Srbije, Palilulu, rezultatom 9:7 (2:0, 2:1, 5:1, 0:5), a završnica je bila zanimljiva iako je Zvezda vodila 9:2 posle trećeg perioda.

Zvezda je tokom prve tri četvrtine igrala mnogo bolje i vodila je sa velikih 9:2. Crveno-bele su bile veoma borbene, a mogle su da imaju i veću prednost. U poslednjih osam minuta su se igračice Dragane Ivković opustile, a domaće su to iskoristile i golovima Mile Gluščević su ublažile poraz. Bilo je neizvesno u poslednjem minutu, pošto je Palilula sa nekoliko brzih golova prišla na „-2“. Ipak, Zvezda je zaigrala ponovo skoncentrisano, odbranila se i stigla do pobede.

– Odlično smo odigrale u odbrani. Dosta smo gledali snimke utakmica i znale smo šta treba da radimo.Na kraju sam dala šansu i mladjim igračicama pa je razlika smanjena. Napad je mogao da bude bolji i radićemo još više na tome – rekla je Dragana Ivković, trener Crvene zvezde, dok je trener Palilule, Miloš Janković istakao:

– Kao i prošle godine nismo izdržali pritisak posle dve dobijene utakmice protiv Zvezde. Sve je bilo rešeno u prvoj četvrtini. U poslednjoj smo pokazali da možemo sa njima da igramo i to treba da nam bude reper. Zvezda je igrala odlično, agresivno baš onako kako smo mi želeli da igramo.

Ženske ekipe Crvene zvezde, Palilule i Vojvodine učestvuju ove sezone i u Dunav ligi sa klubovima iz Mađarske, Slovačke i Rumunije, a takmičenje nastavljaju sledećeg vikenda turnirom u Sentešu.